Gemeente Tytsjerksteradiel


25 juli 2007

Burgum, 25 juli 2007
PB 2007 / 041

Spetterende opening nieuwe glijbaan voor zwembad "De Sawn Doarpen" in Gytsjerk

Op donderdag 2 augustus opent wethouder Fokkema op spetterende wijze de nieuwe glijbaan van openluchtzwembad "De Sawn Doarpen" in Gytsjerk. De nieuwe glijbaan vervangt de oude, die na 15 jaar aan vervanging toe was. In tegenstelling tot de oude baan is de nieuwe geheel overdekt, een zogenaamde "tube".

Programma
Rondom de opening van de glijbaan wordt een feestelijk programma georganiseerd. Zo is er gratis entree tussen 11.30 uur en 13.00 uur. Wethouder Fokkema opent de glijbaan om 12.00 uur en aansluitend wordt er een glijbaanwedstrijd voor alle aanwezigen georganiseerd - wie is er het snelst beneden? Bij het zwembad zullen verder verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Het adres van zwembad "De Sawn Doarpen" is Rinia van Nautaweg 57/a, 9061 AD te Gytsjerk.

Onderdeel renovatie
De vervanging van de glijbaan is onderdeel van een renovatie van het zwembad. Verder is de ligweide opgeknapt en zijn de beplantingsstroken aangepakt. Er zijn hekwerken vervangen en de afvalbakken zijn opnieuw gespoten. Ook zijn de wanden van de bassins opnieuw gecoat. Voor de toekomst staan er nog meer renovaties op het programma.