Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 1 augustus 2007

Donderdag 2 augustus 2007:

Radio 2 Zomerfestival: Linda Ronstadt in de Rai (1976)

Donderdag 2 augustus is Linda Ronstadt dagartiest in het Radio 2 Zomerfestival. Tussen 22 en 23 uur presenteert Marc Stakenburg een 30 jaar geleden opgenomen concert dat de Amerikaanse zangeres gaf in de Rai in Amsterdam. Op 21 november 1976 speelde en zong zij daar een prachtige set nummers die haar verbintenis met verschillende muziekstijlen liet zien, waaronder: 'You're no good', 'Desperado' en 'When will I be loved'. Bovendien zong ze, twee jaar voordat Boney M er een hit van maakte, het aloude 'Rivers of Babylon'.

Radio 2 zet deze zomer negen weken lang dagelijks een andere artiest centraal. Hoogtepunt is iedere dag de uitzending tussen 22 en 23 uur van unieke liveopnamen van telkens een andere dagartiest. Marc Stakenburg verzamelde in de archieven van onder andere de VARA en de KRO bijzondere oude en fraaie recente concertopnamen.

Tussen 2 juli en 31 augustus zijn concerten te horen van onder meer Tom Petty, Mink Deville, R.E.M., Charles Aznavour en Bløf. De volledige lijst van 45 dagartiesten staat op www.radio2.nl.

Gedurende de dag wordt in elk programma een aantal nummers gedraaid van de dagartiest. Popdeskundige Leo Blokhuis speelt verspreid over de programma's Ontbijtradio, Gouden Uren, Tijd voor Twee, Schiffers.FM en Knooppunt Kranenbarg een popquiz over de dagartiest.

De programma's haken bovendien op andere manieren in op de dagartiest: Ontbijtradio presenteert dagelijks een column, Gouden Uren heeft een quiz, Schiffers.FM de Muziekpuzzel en Knooppunt Kranenbarg de Top 3 van de dagartiest.

www.radio2.nl



Ingezonden persbericht