Politie Flevoland

Vijf rijbewijzen ingevorderd

Flevoland, 02-08-2007 o Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft woensdag bij controles twee rijbewijzen ingevorderd. Verder kregen 11 automobilisten een bekeuring omdat zij de autogordel niet gebruikten en 16 omdat zij te snel reden. De reguliere poltiiesurveillances namen nog eens drie rijbewijzen in wegens te hoge snelheden.

De verkeerscontroles vonden plaats op de Rietweg, de Markerwaarddijk en de Houtribweg in Lelystad en de Urkerweg in Tollebeek..

Met de lasergun werd op de Urkerweg bij Tollebeek een 19-jariger automobilist uit Bant betrapt op een snelheid van 135 km/h waar 80 is toegestaan. Op de Markerwaarddijk klokte de videosurveillanceauto een 37-jarige automobilist uit Putten op 155 km/h waar 100 is toegestaan.

De reguliere surveillances tenslotte klokten op de Hanzeweg bij Dronten een 41-jarige man uit Enschede op 140 km/h waar 80 is toegestaan; op de Ramsweg bij Ens een 20-jarige man uit Groningen op 116 km/h waar 60 is toegestaan en op de Zwartemeerweg bij Kraggenburg een 43-jarige Steenwijker op 117 km/h waar 60 is toegestaan.

Deze automobilisten konden allen hun rijbewijs ter plaatse inleveren en uitzien naar alternatief vervoer.