TelecityRedbus kondigt bouwplannen nieuw Amsterdams datacenter aan

02/08/2007 10:00



TelecityRedbus



Amsterdam, 2 augustus 2007 - TelecityRedbus, toonaangevend leverancier van datacenter diensten, maakt vandaag bekend dat het gaat starten met de bouw van een nieuw datacenter in Amsterdam.

Het nieuwe datacenter wordt in twee fasen opgeleverd, waarbij in elke fase ongeveer 2.000 vierkante meter netto vloeroppervlak zal worden opgeleverd. Voor klanten zal een totaal vermogen beschikbaar zijn tot 8 megawatt (MW). Het volledige vermogen van het datacenter zal 15 MW bedragen. De eerste fase is naar verwachting beschikbaar voor klanten in het tweede kwartaal van 2008. Met fase twee wordt naar verwachting niet later begonnen dan 2009. Op dit moment is TelecityRedbus in afwachting van de definitieve bouwvergunning voor beide fasen.

Nadat TelecityRedbus in juni al de bouw van een nieuw datacenter in Londen aankondigde, zal Amsterdam 4 bij de oplevering het twintigste datacenter van TelecityRedbus in Europa zijn.

Mike Tobin, CEO van TelecityRedbus: "Corporate klanten zijn in toenemende mate op zoek naar grote en robuuste locaties voor primaire hosting, bedrijfszekerheid en "disaster recovery" oplossingen. Vanwege markttrends, zoals de groei van het internetverkeer en de veranderende zakelijke vraag, is ons klantenbestand sterk gegroeid en stellen bestaande klanten steeds hogere eisen. In het algemeen neemt de vraag naar datacenters van het hoogste kwaliteitsniveau sterk toe." "Onze investering in deze nieuwe site volgt op de recente aankondiging van onze plannen om een nieuw datacenter in Londen te bouwen. Het is een bevestiging van onze focus op het bieden van de best beveiligde datacenters met aanvullende voorzieningen en diensten in een optimale netwerkomgeving."

Over TelecityRedbus
TelecityRedbus is toonaangevend leverancier van datacenterdiensten en managed services en bezit een van de grootste netwerken van carrieronafhankelijke datacenters in Europa. TelecityRedbus biedt corporate ondernemingen en hostingbedrijven, aanbieders van telecom- en internetinfrastructuren en de publieke sector flexibele hosting van bedrijfskritische apparatuur die hen in staat stelt te voldoen aan de groeiende eisen van de 24x7 economie.

TelecityRedbus beschikt over meer dan 300 medewerkers en negentien datacenters in zeven Europese landen en is daarmee een van de grootste en meest geavanceerde leveranciers van datacenter infrastructuren en managed services in Europa.

www.telecityredbus.com





www.telecityredbus.nl