Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 02-08-2007

Aanhoudingen voor mishandeling

BAARN De politie heeft op maandag 30 juli en dinsdag 31 juli twee Baarnaars aangehouden die bij een conflict met een plaatsgenoot op de Krabbelaan, op zondag 22 juli, laatstgenoemde hadden geduwd en geslagen.

Het slachtoffer, een 18-jarige bewoner van Baarn, werd op de bewuste dag rond 00.30 uur, tijdens het uitlaten van zijn hond, aangesproken door één van de verdachten, een eveneens 18-jarige Baarnaar. Het gesprek mondde uit in een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer een duw gaf waardoor deze kwam te vallen. Een vriend van de verdachte, een 17-jarige Baarnaar, bemoeide zich ook met de situatie en gaf het slachtoffer een klap in het gezicht.

Beide verdachten zijn inmiddels verhoord en krijgen een straf van justitie opgelegd. Zij zijn na het verhoor naar huis gestuurd.

Lastige man aangehouden

BAARN- Op woensdagavond werd een man aangehouden voor bedreiging. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie de melding dat een 33-jarige man uit Soest een andere man (geg.onb) had bedreigd met een mes. Agenten hielden de man aan op de Oosterstraat. Hij werd ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden invloed

BAARN- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 02.40 uur werd de 33-jarige man uit Baarn gecontroleerd op de Prins Hendriklaan. De man had gedronken en blies 615 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.