Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 02-08-2007

Niet onzedelijk, maar zanderig

MAARSSEN Op woensdagavond 1 augustus stelde de politie een onderzoek in naar aanleiding van een melding van onzedelijk gedrag.

Rond 21.30 uur zag een getuige drie jongelui bij de speeltuin aan het Zwanenkamp. Hij zag dat één van de drie zn broek even naar beneden deed en vervolgens weer omhoog. De getuige dacht dat daar mogelijk onzedelijke handelingen werden verricht en waarschuwde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de drie jongelui aan: een jongen van 13 jaar en twee jongemannen van 18 en 19 jaar oud, allen afkomstig uit Maarssen. Daar bleek dat de 19-jarige , kennelijk in de gedachte je bent nooit te oud om te spelen, van de wip was gevallen. Hij had daarbij zand in zijn zakken gekregen. Om dat er uit te schudden, had hij kort zijn broek omlaag gedaan. De agenten hebben hun surveillance voortgezet.

Blauwe zone

MAARSSEN Op woensdag 1 augustus werd bij het winkelcentrum aan de Dr. Plesmanlaan bij geparkeerde autos gecontroleerd op de aanwezigheid van de blauwe parkeerkaart. Vijf automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de parkeerkaart.

Snelheidscontrole

WOERDEN De politie heeft op woensdag 1 augustus van 9.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Steinhagenseweg gehouden.

In drie uur tijd werd de snelheid van 1131 voertuigen vastgelegd, 247 bestuurders (22 %) hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 83 km/u.

De stuipen op het lijf

BREUKELEN Door hun melige gedrag joegen twee jongemannen op woensdag 1 augustus twee meisjes de stuipen op het lijf.

Rond 16.30 uur bevonden twee meisjes van 12 jaar uit Breukelen zich op de Vrouwenmantel. Daar werden zij aangesproken door twee jongemannen. Eén van hen vroeg de meisjes of zij seks met hen wilden hebben en de andere jongeman vroeg of de meisjes meegingen naar de bioscoop.

De hevig geschrokken meisjes renden naar de moeder van één van hen en vertelde wat hun was overkomen. De moeder belde de politie en agenten kwamen ter plaatse.

De agenten zagen op de Vrouwenmantel drie jongemannen en spraken hen aan. Twee van hen, jongemannen van 20 en 26 jaar en afkomstig uit Utrecht en Breukelen, gaven direct toe de betrokken heren te zijn. De 26-jarige gaf toe het onzedelijke voorstel te hebben gedaan, de 20-jarige voegde daar het bioscoopverzoek aan toe.

De heren verklaarden in een melige bui te hebben gehandeld en in het geheel geen kwade intenties te hebben gehad. Zij hebben hun excuses aan de moeder aangeboden. De derde jongeman had niets met het voorval te maken: hij was pas daarna op de Vrouwenmantel verschenen. Bij navraag bij de meldkamer bleek dat de heren niet eerder bij soortgelijke incidenten waren betrokken. Nadat de agenten de twee duidelijk had gemaakt dat hun gedrag echt niet door de beugel kon, mochten zij hun weg vervolgen.