Politie Hollands Midden

Datum: 2 augustus 2007

Lisse Motorrijder rijdt rechtdoor op rotonde Een 67 jarige man uit Lisse reed donderdag 2 augustus rond 01.20 uur met zijn motor rechtdoor op de rotonde Heereweg met de Vennestraat. De man kwam daardoor ten val en liep licht letsel op. Een ademtest ter plaatse deed vermoeden dat de man alcohol had gedronken. De Lissenaar werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het LUMC waar de politie van hem ook een bloedproef liet afnemen om het alcoholpercentage in zijn bloed te kunnen vaststellen. Het rijbewijs werd van hem ingevorderd.

Warmond Jongens aangehouden voor baldadigheid De politie heeft donderdag 2 augustus rond 04.00 uur aan de Paddoxlaan twee jongens aangehouden voor baldadigheid. Een buurtbewoner was wakker geworden van geluiden en zag buiten zo'n zes jongens aan verkeersborden hangen, duwen en trekken. Vervolgens zag hij dat de jongens naar het Veerpolderpad liepen en daar hetzelfde uithaalden. Juist op dat moment kwam er een surveillanceauto van de politie aanrijden en vluchtten de jongens weg. De agenten wisten er alsnog twee in hun kraag te vatten. Zij hebben een proces-verbaal voor baldadigheid gekregen.

Oegstgeest/ Leiden Verdachte in gestolen auto aangehouden De politie heeft 2 augustus rond 03.15 uur op de Morsebellaan in Oegstgeest een 41 jarige man uit Leiden aangehouden. De man reed in een op 14 juli in de Leidse Conradstraat gestolen Mercedes 230. De auto is veilig gesteld en de verdachte ingesloten voor verder onderzoek. De agenten ontdekten het feit nadat ze het kenteken van de over de Haarlemmerstraatweg rijdende auto meldkamer natrokken.

Leiden Aanhouding voor bedreiging winkelpersoneel De politie heeft woensdag 1 augustus rond 16.00 uur aan het Van der Sterrepad een 37 jarige man uit Leiden aangehouden als verdacht van het bedreigen van personeel van een juwelierswinkel aan de Hooglandse Kerksteeg. Bij zijn aanhouding werd hij recalcitrant en beledigde de agenten. De man was dronken en stoned. Hij is ingesloten. De politie kreeg de melding van de juwelierswinkel dat de man daar binnen stond, het personeel bedreigde met een fles drank in zijn hand en de winkel niet meer uit wilde. Op het moment dat de agenten aanrijdende waren, was hij toch vertrokken. De agenten kregen hem bij het Van der Sterrepad in het zicht. Daar was hij net vervelend aan het worden naar een vrouw met twee kinderen.

Benthuizen Aanhouding verdachte van doorrijden na aanrijding De politie heeft donderdag 2 augustus kort na middernacht in zijn woonplaats Leiden een 22 jarige man aanhouden. Hij wordt er van verdacht de bestuurder te zijn geweest van een bestelbus die woensdag 1 augustus rond 23.15 uur een bocht van de Noordpolder miste, het talud afreed, een hek vernielde en tot stilstand kwam in een sloot. De man wilde daar snel weg en werd op zijn verzoek door omstanders naar zijn woonplaats gebracht. Toen de agenten arriveerden was hij weg. Thuis werd hij aangetroffen en aangehouden. Van hem is een ademanalyse afgenomen om vast te stellen of er sprake is van alcoholgebruik. Die ademanalyse gaf als uitslag 455 ug/l. (limiet 220 ug/l). De man ontkent gereden te hebben. De politie heeft de zaak verder in onderzoek

Leimuiden Snelheidscontrole, grove overtredingen De politie heeft op woensdag 1 augustus, tussen 13.10 u en 13.40 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Vriezenweg. In de korte tijd dat er gecontroleerd werd zijn er door de agenten grove snelheidsovertredingen geconstateerd. Zeven bestuurders reden te hard over de Vriezenweg. Op deze weg waar een maximum van 60 km/u geldt reden drie weggebruikers harder dan 100 km/u. Een van hen, een motorrijder, werd geklokt op 163 km/u. Hij was al duidelijk hoorbaar vanaf de Generaal van Merleweg. Agenten gingen in de achtervolging en gaven hem een stopteken. Hij negeerde het stopteken. De agenten staakten de achtervolging, omdat zij het kenteken hadden kunnen noteren. De ten naam gestelde van de motor heeft een uitnodiging van de politie ontvangen om naar het politiebureau te komen. Mocht hij de bestuurder zijn geweest dan kan hij zijn rijbewijs kan inleveren.

Ter Aar Winkeldief aangehouden De politie heeft op woensdag 1 augustus, rond 18.00 uur, een meerderjarige winkeldief aangehouden. De man, een 51 jarige man uit Cmielow (Polen), liep met een uitpuilende jas de winkel uit. Een medewerkster zag de man de winkel uitlopen en hield hem in de gaten. Hij gaf buiten spullen aan een andere man en kwam daarna de winkel weer inlopen. De medewerkster zag de man vervolgens chocoladerepen in zijn jas wegstoppen. Hierop werd hij door het winkelpersoneel staande gehouden en overgedragen aan de politie. De spullen die de man wilde stelen zijn in de winkel achtergebleven. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Gouda Verwarde man zorgt voor overlast De politie heeft woensdag 1 augustus rond 16.45 uur een 37 jarige verwarde man uit Gouda meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de sociale hulpverleners. Voor zijn drie honden is de dierenambulance gevraagd onderdak bij een dierenasiel te vinden. De politie nam de man mee nadat er diverse meldingen waren dat hij op de Turfsingel voorbijgangers en opvarenden van boten op een luidde manier voor alles en nog wat uitmaakte. Iedereen voelde zich niet prettig bij die situatie. De politie heeft daarop ingegrepen.

Gouda Zoekactie naar vermist jongetje Politie, ambulance en duikteams van de brandweer rukten woensdag 1 augustus, rond 15.30 uur, uit naar het speeltuintje aan de Julianasluis. Een bezorgde moeder alarmeerde de hulpdiensten toen zij haar zoontje van twee jaar uit Waddinxveen in de speeltuin was kwijtgeraakt. Omstanders waren inmiddels aan het zoeken toen de hulpdiensten kort na de melding arriveerden. De duikteams van de brandweer waren aan het zoeken in het water rondom de speeltuin, toen het jongetje werd gevonden. Een omstander had hem rond 15.50 uur slapend buiten de speeltuin gevonden. De hulpdiensten, die voor de zekerheid met groot materiaal waren toegesneld, konden hun weg vervolgen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --