Persberichten Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht, 02-08-2007

Pas op! Zakkenrollers

ZEIST - De politie waarschuwt voor zakkenrollers in het centrum van Zeist. Let op uw portemonnee en meld verdachte situaties!

In de maand juli kreeg de politie in Zeist 26 meldingen van zakkenrollen. De dieven sloegen toe op de kop van de Slotlaan (richting de Hogeweg), op het Emmaplein en de Voorheuvel. De argeloze slachtoffers hadden niets in de gaten terwijl op een geraffineerde manier ritsen van tassen werden geopend en hun portemonnee werd buitgemaakt. In sommige gevallen namen de dieven de hele tas mee. De politie houdt de komende tijd extra toezicht in burger en in uniform en roept het winkelend publiek op alert te zijn. Indien u een verdachte situatie ziet of getuige bent van zakkenrollerij, belt u dan direct 112. Onthoud het signalement van de verdachte en geef dit door aan de politiemeldkamer. De politie komt dan snel ter plaatse.

Venten zonder vergunning

BUNNIK- Op woensdagavond kregen drie personen een bekeuring voor het venten zonder vergunning. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding dat er verschillende personen wafels aan het verkopen waren aan de deur in de omgeving van de Prinses Beatrixstraat. In de omgeving werden uiteindelijk de wafelverkopers aangetroffen. Het viertal, in de leeftijd van 14 tot 19 jaar uit Den Haag, kreeg een bekeuring voor het venten zonder vergunning.

Over de kop

BILTHOVEN- Op woensdagavond sloeg een auto over de kop na een aanrijding. Omstreeks 23.20 uur reed een 18-jarige automobilist uit De Bilt over de 1e Brandenburgerweg. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de auto van de weg, reed tegen twee bomen aan in een tuin en kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Dit gebeurde ook met zijn evenoude passagier uit Bilthoven. Dit omdat hij last had van zijn rug.

Van de 18-jarige man is bloed afgenomen ter vaststelling van mogelijk alcoholgebruik.