Politie Haaglanden

Persberichten 2 augustus

Haaglanden, 02-08-2007

Drie mannen in de cel na steekincident
Den Haag De politie hield donderdagochtend 2 augustus om 06.00 uur op het Stationsplein drie mannen aan wegens betrokkenheid bij een steekincident. Bij een ruzie met twee Hagenaars van 18 en 19 jaar, raakte een 29-jarige Leidenaar gewond aan zijn hand. Omdat de exacte toedracht niet duidelijk is, nam de politie alle drie de betrokkenen als verdachten mee naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers aangehouden
Den Haag - Na een achtervolging over daken, zijn woensdag 1 augustus omstreeks 17.00 uur twee Haagse jongens (14 en 19 jaar) aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Prinsegracht. Agenten kregen een melding dat drie mannen via de steigers op het dak geklommen waren. Ter plaatse gekomen, kozen de mannen direct het hazenpad toen zij de agenten zagen. Dankzij een aantal getuigen, konden de verdachten worden gevolgd tot aan een tramhalte op de Brouwersgracht. Daar stapte een van hen in de tram. De agenten konden de andere twee verdachten wel achterhalen. Een van de verdachten heeft inmiddels de inbraak bekend. Tijdens hun vlucht werd een tas met spullen uit de woning weggegooid door de verdachten. De eigenaar krijgt deze spullen weer terug. De politie onderzoekt de inbraak.

Val op, fiets zonder slot
Den Haag - Surveillerende agenten hielden woensdag 1 augustus een 51-jarige Hagenaar aan omdat hij op een gestolen fiets reed. De agenten zagen de man omstreeks 14.15 uur fietsen op het Noordeinde. Daarbij viel het hen op dat de damesfiets waarop hij reed, niet voorzien was van een slot. Bij controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg van 220 euro.

Dronken coureur
Den Haag De politie hield woensdagavond 1 augustus een 24-jarige beginnende bestuurder uit Den Haag aan voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 22.15 uur met hoge snelheid over het Spui, waarop agenten besloten hem te controleren. Bij de controle blies de man 220 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Drie keer fout
Den Haag - Een 23-jarige Hagenaar ging woensdag 1 augustus omstreeks 09.00 uur drie keer de fout in. Allereerst reed hij veel te hard op de Zuidwal. Toen agenten hem vervolgens controleerden, gaf hij een valse naam op door zich te legitimeren met het identiteitsbewijs van een vriend. Hierop werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tot slot blies de man maar liefst 625 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Zwemster uit water gered
Den Haag - Een 15-jarige zwemster is 1 augustus om 13.45 uur in Scheveningen uit het water gered door de politie en de reddingsbrigade. Vanuit de politiepost op het strand zagen agenten dat ze tijdens het zwemmen op ongeveer dertig meter uit de kust in moeilijkheden was geraakt. Het meisje werd uit het water gehaald en is naar het ziekenhuis gebracht.

Broek gejat
Den Haag De eigenaar van een kledingwinkel aan de Strandweg betrapte woensdag 1 augustus om 21.00 uur twee meisjes (13 en 17 jaar) op de diefstal van een broek. De jonge dievegges werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ouders zijn op de hoogte gesteld van het gedrag van hun dochters.

Twee keer te snel
Den Haag - Een snelheidscontrole leverde 1 augustus op de Van Alkemadelaan maar twee processen-verbaal op. Van 18.30 uur tot 23.00 uur werden er 310 passanten gecontroleerd. Twee van hen krijgen een proces-verbaal voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/h, waar 50 km/h is toegestaan.

Babbeltruc mislukt: getuigen gezocht
Den Haag - Een poging van twee jonge mannen om een 79-jarige vrouw op te lichten is 1 augustus mislukt. De twee belden rond 19.30 uur aan bij de vrouw aan de Lijsterbesstraat en vertelden haar dat ze een prijs in een loterij had gewonnen. Vervolgens probeerden ze haar door middel van een wisseltruc met vermoedelijk valse biljetten van 500 euro op te lichten. De vrouw wist de twee jongens na vijftien minuten haar huis uit te werken. Ze hebben niet de kans gehad geld en pasjes te stelen.

Signalement: de eerste dader was een jonge blanke man van ca 20 - 25 jaar oud met blond haar en een ingevallen gezicht. Hij droeg een lichte blouse en een blauwe broek. De tweede jongen was even oud, met een voller gezicht en donkerblond haar.

Heeft u iets gezien of informatie die kan helpen met het oplossen van deze poging tot oplichting? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Jongetjes (9) spelen met vuur
Den Haag - Twee 9-jarige jongetjes uit Den Haag speelden woensdagavond
1 augustus met vuur op de Stieltjesstraat. De jongens waren omstreek 20.55 uur in de speeltuin op het dak van een elektriciteitshuisje geklommen. Op het dak staken ze vervolgens proppen papier in brand. Dit alles werd gezien en gefilmd door een bewoner die de politie waarschuwde. Toen de agenten bij de speeltuin kwamen, waren de jongens verdwenen. De melder vertelde de agenten waar de jongens woonden. Toen de agenten bij de woning aan de bel gingen, vertelde de moeder al dat ze het vreemd vond dat de jongens maar zo kort buiten waren geweest. De jongens vertelden dat ze fikkie hadden gestookt en dat ze de aansteker hadden begraven. De politieagenten hadden een goed gesprek met de jongens en lieten hen de aansteker opgraven.

Op de bromfiets met een slok op
Leidschendam - Tijdens hun surveillance lieten agenten donderdagochtend 2 augustus om 02.15 uur een 17-jarige jongen uit Voorburg op de Noordsingel een blaastest afleggen. Het resultaat was 530 ugl. De Voorburger kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.

Snelle Italiaan
Wassenaar - Tijdens een snelheidscontrole op woensdag 1 augustus tussen 18.30 uur en 23.00 uur bij de afrit N14, ter hoogte van de Wittenburgerweg, kwam een auto met 111 km/uur langs de radar. De maximum snelheid is daar 70 km/uur. Aangezien de 58-jarige bestuurder in Italië woont, moest hij direct de boete van 250 euro betalen. Vierhonderd auto's passeerden in totaal de snelheidscontrole. Vijf van hen reden te hard en kunnen een boete tegemoet zien.

Wat je vindt mag je niet altijd houden
Rijswijk - Agenten zagen woensdag 1 augustus om 09.45 uur een scooter met het uiterlijk van een motorfiets (een zogenaamde motorrunner) rijden over de Haagweg. De scooter had geen kentekenplaten en de bestuurder droeg bovendien geen helm. De 19-jarige bestuurder uit Den Haag verklaarde de scooter een dag eerder te hebben gevonden, waarop de agenten hem aanhielden wegens heling. Op het bureau bleek dat chassis- en motornummer was weggehaald.

Op de foto
Rijswijk - De politie hield woensdag 1 augustus tussen 07.30 en 12.45 uur een snelheidscontrole op de Prinses Beatrixlaan, waarbij 1.160 voertuigen de radar passeerden. 33 bestuurders gingen met een te hoge snelheid op de foto en krijgen een boete thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid lag op 91 km per uur, waar 50 km per uur de maximum snelheid is.

Zonder rijbewijs met slok op
Naaldwijk - Tijdens hun surveillance controleerden agenten op donderdagochtend 01.10 uur een auto op de Hendrik van Naaldwijkstraat. De 25-jarige bestuurder uit Naaldwijk blies bij de alcoholtest 675 ugl. Dit hield in dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs al naar aanleiding van een eerder geval ingevorderd was. De man uit Naaldwijk kreeg een proces-verbaal.

Man zonder rijbewijs veroorzaakt kop-staart
Poeldijk - Een auto stond woensdag 1 augustus om 16.30 uur op de Nieuweweg stil om voorrang te verlenen aan een fietser op de parallelweg voordat hij rechtsaf richting garages wilde gaan. Een tweede auto stond achter hem stil, toen een derde auto niet tijdig afremde en kop-staart aanrijding veroorzaakte. Niemand raakte gewond, maar de autos werden wel beschadigd. Bij controle van de gegevens van de bestuurders, bleek dat de veroorzaker van het geheel, een 21-jarige bestuurder uit Lekkerkerk niet in het bezit van een geldig rijbewijs was. Hij kreeg twee processen-verbaal: één voor het niet houden van voldoende afstand en één voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Autodieven aangehouden
Delft Politieagenten hielden woensdag 1 augustus om 23.00 uur op de Bastiaansbrug twee personen (19 en 21 jaar) aan op verdenking van autodiefstal. Het tweetal reed in een gestolen auto.

Flinke schade bij kop-staart
Zoetermeer Een 48-jarige automobilist uit Zoetermeer veroorzaakte woensdag 1 augustus om 17.40 uur een fikse aanrijding op de Van Leeuwenhoeklaan. De man botste op een voor rood licht stilstaande personenauto. Door de klap schoof deze auto tegen nog twee andere stilstaande personenautos op. Een van de inzittenden, een 30-jarige Zoetermeerse, moest met nekklachten worden vervoerd naar een ziekenhuis. De auto van de Zoetermeerder raakte zo zwaar beschadigd dat deze moest worden weggesleept.

Klem onder viaduct
Zoetermeer Een 57-jarige chauffeur uit den Haag schatte de hoogte van een viaduct in de Abdissenbos te laag in. De man reed zich met zijn vrachtwagen klem en kon geen kant meer op. Een takelwagen wist de vrachtwagen los te trekken waarna de man zijn reis, in een andere richting, kon voortzetten.

Man beledigt parkeercontroleurs
Zoetermeer Een 44-jarige Hagenaar was het woensdag 1 augustus niet eens met een bekeuring die hij kreeg wegens fout parkeren. De man had zijn auto geparkeerd aan de Promenade en mocht daar niet staan. Toen de man daarover werd aangesproken door twee parkeercontroleurs beledigde hij hen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.