Persberichten Stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 02-08-2007

Controle taxivervoer

UTRECHT Op woensdag 1 augustus hield de politie samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat op het Stationsplateau een controle op het taxivervoer. In totaal werden 31 taxis en de bestuurders aan een controle onderworpen. Er werd gelet op de naleving van de Rijtijdenwet, de wet Personenvervoer en de Wegenverkeerswet. Er werden twee bekeuringen uitgedeeld: voor een niet geldige werkmap en bij 1 taxi bleek de taxameter niet geijkt.

Verkeerscontrole

UTRECHT Naar aanleiding van klachten van bewoners werd op de Bleekstraat op woensdag 1 augustus een verkeerscontrole gehouden. Het verkeer rijdende over de Bleekstraat in de richting van de Tolsteegsingel moet linksaf slaan de Catharijnesingel op. Er werden drie bestuurders bekeurd voor het negeren van het gebod linksaf te slaan. Buurtbewoners reageerden tevreden over de uitgevoerde controle.

Aardappelkanon in beslag genomen

UTRECHT Op woensdag 1 augustus omstreeks 19.40 uur kreeg de politie het verzoek te gaan naar het dijkje achter de Tankenberg. Daar zouden jongens aan het schieten zijn met gebruikmaking van een stuk pvc-pijp. Ter plaatse sprak de politie drie jongens van 14 en 15 jaar uit Utrecht aan. Zij bleken met een stuk plastic pijp en met behulp van een spuitbus aardappelen te verschieten. Daarbij was de lichtarmatuur van een lantaarnpaal gesneuveld.

Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is woensdag 1 augustus omstreeks 23.50 uur aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een wiel van een fiets vanaf het Stationsplein. Een getuige had gezien dat de Utrechter een wiel uit een fiets haalde en dit in een andere fiets monteerde.Vervolgens was de man er op deze fiets vandoor gegaan. De Utrechter is aangemerkt als veelpleger en werd in verzekering gesteld. Proeces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Verkeerscontroles

UTRECHT Bij een verkeerscontrole van woensdag 1 augustus omstreeks 23.30 uur op donderdag 2 augustus omstreeks 00.40 uur op de Wittevrouwensingel zijn drie bestuurders bekeurd voor het rijden in een niet verzekerde auto, 12 fietsers kregen een bekeuring wegens defecte verlichting, 1 bestuurder voor het niet dragen van de gordel.

Twee automobilisten, een 50-jarige man uit Harmelen en een 37-jarige man uit Gorinchem, werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij bleken na de ademanalyse respectievelijk 460 en 330 ug/l alcohol in hun lichaam te hebben.