KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

2-8-2007

EK/WK Laser Radial Scheveningen, dag 4

Pas om 15.00 uur werd de eerste race gestart. De zeilers dobberden toen al een paar uur op het water. Ze werden door de walploeg verrast met Hollandse gevulde koeken en verfrissende flessen water. De tweede race werd afgebroken wegens een heftige windshift.

Europese Kampioenschappen Dames:
Alweer domineerde Evi van Acker (BEL) de damesvloot. Met haar derde
1ste plaats staat zij ver voor op haar tegenstanders. Voor Gea Jutjens was het een dag van blijdschap en teleurstelling. De eerste race finishte zij als zesde. De tweede race werd een teleurstelling: Gea ging als eerste over de finishlijn. Op het moment dat er vier
zeilsters over de lijn waren, draaide de wind 180 graden en nam het wedstrijdcomité de beslissing om de race af te gelasten. Voor Merel Witteveen, die normaal gesproken in de 470 vaart, was het een zeer mooie dag. Zij eindigde in de eerste race op de vierde plaats en steeg hierdoor acht plaatsen in het overall klassement.

Wereld Kampioenschappen Heren:
Weer een succesdag voor de Nederlanders , in het bijzonder voor de heren Le Fevre en Krol. De heren Stevens laten zien dat ze ook in een eenmansboot hun mannetje staan. Ondanks een mindere dag wist Eduardo van Vianen zijn eerste plek te behouden. Het is duidelijk dat de Nederlanders dit WK erg sterk zijn, maar de Engelsen volgen hen met een derde, vijfde en zesde plaats in het algemeen klassement op de voeten.