Bureau Verkeershandhaving


Dode en gewonden bij frontale botsing

2 augustus 2007

Een 57-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela is woensdagmiddag verongelukt op de N366 ter hoogte van Stadskanaal. Twee andere personen raakten gewond.

De vrouw uit Nieuwe Pekela kwam in een flauwe bocht op de verkeerde weghelft terecht. Daar kwam zij frontaal in botsing met een vrachtwagen die werd bestuurd door een 34-jarige man uit Twijzel. Door de klap van de botsing schoot de auto weer terug op de oorspronkelijke rijstrijk. Daar werd de auto vol geraakt door een achteropkomende auto die de ravage niet meer kon ontwijken.

Ernstig gewond
De vrouw uit Nieuwe Pekela was op slag dood. De bestuurder van de andere personenauto, een 44-jarige vrouw uit Ter Apel, raakte ernstig gewond. Haar 16-jarige dochter die bij haar in de auto zat, liep ook letsel op en werd samen met haar moeder in het ziekenhuis opgenomen. De vrachtwagenchauffeur liep geen lichamelijk letsel op.

Onderzoek
De provinciale weg werd vanwege het ongeluk en de afvoer van de auto's en de vrachtwagencombinatie enkele uren afgesloten. Verkeersspecialisten van de politie Groningen doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.