Vacaturekracht.nl: eigen vacaturesite voor grafimediabranche

02/08/2007 10:42



Stichting Kenniscentrum GOC



Veenendaal, 02 augustus 2007

Vacaturkracht.nl. Onder die naam heeft Kenniscentrum GOC een website voor vraag en aanbod van grafimediapersoneel gelanceerd. Belangrijkste aanleiding is de moeilijke arbeidsmarkt in de grafimediabranche. Lang niet voor alle functies zijn gekwalificeerde mensen beschikbaar. Bovendien is het aanbod van vacatures wijd verspreid over verschillende media waardoor werkzoekers en werkgevers met vacatures elkaar niet makkelijk vinden. Met de nieuwe website hoopt Kenniscentrum GOC in deze situatie verbetering te brengen.

Vacaturekracht.nl is ontwikkeld op verzoek van de sociale partners in de grafimediabranche. Van werkgevers en werknemers kwamen steeds meer signalen dat er behoefte was aan een centrale plek waar bedrijven en werkzoekers elkaar konden vinden. Met de nieuwe website is die ontmoetingsplaats gerealiseerd. Werkgevers kunnen er zelf hun vacatures plaatsen én direct op zoek naar personeel. Werkzoekers kunnen op de website hun profiel, met informatie over o.a. hun opleiding(en) en werkervaring achterlaten. Ook kan een CV geplaatst worden. Zo kunnen zij kenbaar maken wat zij in hun mars hebben en waarnaar ze op zoek zijn.

Vacaturebegeleider
Het is de bedoeling dat werkgevers en werkzoekers elkaar zelfstandig vinden via de site. Met de nieuwe website doet Kenniscentrum GOC dus niet aan matching en bemiddeling, zoals bijvoorbeeld uitzend- en detacheringbureaus dat doen. Lukt het werkgevers niet hun vacature vervuld te krijgen, dan kunnen zij de hulp inschakelen van de vacaturebegeleider van Kenniscentrum GOC. Dit is geen bemiddelaar, zoals een intercedent bij een uitzendbureau, maar vooral een wegwijzer en een vraagbaak op de grafimedia-arbeidsmarkt. Samen met de werkgever gaat de vacaturebegeleider op zoek naar alternatieven. Mogelijk kan de vacaturebeschrijving worden aangepast om meer mensen aan te spreken. Of kan er iemand worden gevonden die re-integreert vanuit de WAO. En dan zijn er ook nog subsidietrajecten die mogelijk uitkomst bieden.

Open bron
Onder het motto 'Spoorzoeker in de grafimediabranche' is Kenniscentrum GOC een campagne gestart om de nieuwe website bekend te maken. Vacaturekracht.nl zet werkgevers met vacatures en werkzoekers immers op elkaars spoor. Hoe meer zij van de site gebruik gaan maken, hoe groter het succes zal zijn. De bedoeling is dat er één grote bron van vacatures en kandidaat-medewerkers ontstaat. Een open bron, gratis te gebruiken en toegankelijk voor iedereen. Voor iedereen die wil werken in de grafimedia of in aanverwante sectoren als uitgeverij, AV, kunst, multimedia of reclame. En voor iedereen die binnen deze sectoren op zoek is naar nieuwe mensen. Wie op zoek is naar een nieuwe baan of een nieuwe medewerker in de mediabranche kan dus vanaf nu terecht op www.Vacaturekracht.nl.





http://www.goc.nl