Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 02-08-2007

Politie vordert rijbewijs in
BEILEN Een 26-jarige motorrijder uit Groningen raakte woensdagmorgen zijn rijbewijs kwijt. De man reed over de A28 met een snelheid van maar liefst 190 km/u. (07-164299)

Woninginbraak
TYNAARLO In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een woning aan de Zuidlaarderweg. Een toegangsdeur werd vernield waarna de dader toegang tot de woning kreeg. De buit bestond uit geld en sieraden. Tevens werden de sleutels van een op de oprit staande personenauto meegenomen en vertrok de dader in deze auto. (07-164201)

ASSEN Woensdagmiddag tussen 13.15 en 14.45 uur werd er ingebroken in een appartementencomplex aan de Oranjestraat. Uit een appartement werden sieraden weggenomen. Uit onderzoek is gebleken dat een onbekende vrouw omstreeks deze tijdstippen in het complex is geweest en bij meerdere woningen heeft aangebeld. Ze informeerde naar het onder het complex gesitueerde advocatenkantoor. Het gaat om een licht getinte vrouw met een Turks-Marokkaans uiterlijk, ongeveer 1.70 meter lang, normaal postuur, ongeveer 30 jaar oud en ze had zwart sluik haar dat naar achteren was gekamd. (07-164386)

Bedrijfsinbraak
COEVORDEN Een bedrijf aan de Modem kreeg tussen dinsdagavond en woensdagmorgen ongewenst bezoek. Een deur werd vernield om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit computers en laptops. Ten tijde van het maken van dit bericht was het juiste aantal nog niet bekend. (07-164190)

Hooischudder gestolen
WITTELTE Tussen dinsdagavond en woensdagochtend werd een hooischuur aan de Aaweg ontvreemd. Deze stond op een perceel land geparkeerd. De 64-jarige uit Diever afkomstige eigenaar deed aangifte. (07-164308)

Politie waarschuwt voor oplichters!
COEVORDEN Een 40-jarige man uit Voorschoten heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting. De man toonde via Marktplaats belangstelling voor een tractor in Coevorden. Dinsdag stuurde hij zijn ouders naar Coevorden om de koop af te sluiten. Toen de ouders op de afgesproken plaats in kontakt kwamen met de verkoper, reed het drietal in de auto van de ouders naar de plek waar de tractor gestald zou zijn. Het geld, een bedrag van 3500 euro, was reeds aan de verkoper gegeven. Uiteindelijk stapte de man in de Van Kuijkstraat uit, liep in de richting van een woning en verdween. Hierna hebben de kopers de man niet weer gezien. Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar oud, lengte ongeveer 1.75 meter, gezet postuur, bol gezicht en bovenop kalend. De man had aan de zijkant kort geknipt donkerblond haar. Hij droeg een blauw jack met daarover een oranje zichtbaarheidsvest. De man had zich voorgesteld als Theo Mulder en zou bij de gemeente werken.

De laatste tijd komt deze werkwijze steeds vaker voor en verdwijnen verkopers in het niets. Het vooraf (gedeeltelijk) betalen van de goederen hetzij kontant of overmaken leidt dikwijls tot problemen. De politie adviseert het aankoopbedrag pas af te geven nadat u het product gezien heeft of, nog beter, in handen heeft. (07-164240)

Politie houdt verdachte van brandstichting aan
SCHOONOORD/MEPPEL In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 44-jarige inwoner van Aalden aangehouden. De man wordt er van verdacht in dezelfde nacht een loods aan de Tramstraat in Schoonoord in brand te hebben gestoken. Een zakelijk geschil tussen de eigenaar en de verdachte is de mogelijke oorzaak. De verdachte werd met brandwonden in de dokterspost van het ziekenhuis in Meppel aangehouden. Hij werd ingesloten. De loods brandde volledig af. In de loods stonden een aantal autos die verloren zijn gegaan. Brandweerkorpsen van Schoonoord en Zweeloo verleenden bijstand. De politie onderzoekt de zaak. (07-164458)

Diefstal tijdens gitaardemonstratie
ASSEN Tijdens een gitaardemonstratie in een muziekwinkel aan de Brink werd woensdagmiddag een geldbedrag van ongeveer 660 euro ontvreemd. Drie heren toonden belangstelling voor een gitaar en deze werd getoond. Tijdens het showen bleek dat een van de heren in het kantoortje van de winkel stond en vertelde belangstelling voor een paar folders te hebben. Toen het drietal de winkel verliet bleek dat het bedrag uit het kantoortje ontvreemd was. De mannen waren van zuid-europese komaf, allen ongeveer 30 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang en hadden donker kort haar. Eén van de mannen droeg een opvallende wollen trui met horizontale banen met onder andere de kleur wit erin. Een andere man droeg een zwarte schoudertas bij zich. (07-164323)

Rijden zonder rijbewijs
ASSEN Een 22-jarige Assenaar liep woensdagmorgen tegen de lamp. De man reed in een auto van een vriend over de Ruiterakker terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd bekeurd. Tijdens het onderzoek bleek tevens dat hij nog geldboetes ter waarde van 540 moest betalen. Deze werden betaald. (07-164267)

Politie controleert verkeer
COEVORDEN Woensdag werden in Coevorden en Nieuw Amsterdam verkeerscontroles gehouden. Hierbij werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel(7x), snelheidoverschrijding van 33 km/u binnen de bebouwde kom(1x), niet tonen van rijbewijs(1x) en het niet dragen van een helm(1x). (07-164365)

Politie bekeurt alcomobilist
HOOGEVEEN Een 25-jarige Hoogevener werd woensdagavond bekeurd terzake het rijden onder invloed. Op de Limburg Stirumstraat werd de man gecontroleerd. Hij blies 315 ug/l. In verband met recidive werd na overleg met justitie zijn rijbewijs ingevorderd. (07-164406)

Verdachte bedreiging met vuurwapen aangehouden
MEPPEL Een 36-jarige inwoner van Meppel werd woensdagmorgen aangehouden terzake bedreiging met een vuurwapen. De man wordt er van verdacht in een café aan de Grote Kerkstraat een 45-jarige bezoeker uit Meppel, in de nacht van maandag op dinsdag, met dit wapen te hebben bedreigd. Hij werd in zijn woning aangehouden en leverde het betreffende wapen, een gaspistool, aan de politie uit. De politie onderzoekt de zaak. (07-164823)

Politie bekeurt bestuurster rijles
HOOGEVEEN Een 20-jarige inwoonster van Hoogeveen werd woensdagavond bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van de autogordel. De vrouw kreeg rijles van een vriendin op een parkeerplaats van een bedrijf aan de Groenewegenstraat. (07-164425)

Bedrijfsongeval met combine
SMILDE Een 63-jarige man uit Smilde raakte woensdagavond gewond bij een ongeval met een combine. De man die de combine bestuurde, was op een gegeven moment deze aan het schoonmaken op een perceel land aan de Vaartweg. Toen hij om de combine liep, sloeg deze door onbekende oorzaak met draaiende motor onbemand op hol. De combine kwam tegen een in de buurt staande tractor tot stilstand. Een jongeman die op de tractor zat, trof het slachtoffer onder de combine aan. Na behandeling door het mobile medisch team werd de man met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. (07-164429)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280