Ingezonden persbericht


Motiv levert totaaloplossing voor logging en monitoring aan BinckBank

SIEM-oplossing van Motiv en RSA Security basis om te voldoen aan compliancy-regelgeving, zoals Basel II

IJsselstein, 2 augustus 2007 - ICT-dienstverlener Motiv levert in samenwerking met RSA Security een totaaloplossing voor Security Incident & Event Management (SIEM) aan de online bank voor beleggingen BinckBank. De SIEM-oplossing vormt een nieuw fundament voor de scherpe security-richtlijnen die BinckBank hanteert, en voor de eisen die voortvloeien uit onder andere de Basel II-regelgeving. De totaaloplossing zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2007 worden opgeleverd.

Opkomende regelgeving, zoals Basel II en Sarbanes-Oxley, heeft de vraag naar hoogwaardige beveiligingsoplossingen sterk gestimuleerd. Motiv speelt hierop in met zijn aanbod van oplossingen en consultancydiensten die bedrijven ondersteunen om te voldoen aan deze regelgeving. Een van de oplossingen is Motiv Security Information & Event Management (SIEM), dat het bedrijf samen met partner RSA Security heeft ontwikkeld. SIEM omvat beveiligingsfunctionaliteit voor logging en monitoring. Klanten beschikken hiermee over brede beveiligingsmogelijkheden, zoals de centrale opslag van audittrials, automatische alarmering in het geval van uitzonderingen en beleidsrapportages in het kader van regelgeving.

"Centrale logging en monitoring is een complex proces dat de inzet van krachtige oplossingen vereist", zegt Rémon van Riemsdijk, directeur ICT van BinckBank. "Motiv en RSA Security bieden met SIEM een prima totaalpakket voor deze activiteiten. De beslissing om voor Motiv te kiezen, was dan ook snel gemaakt. We vertrouwen erop dat Motiv de uitdagingen op het gebied van wet- en regelgeving met goed gevolg weet aan te gaan."

"Motiv is zeer verheugd dat BinckBank voor onze SIEM-oplossing heeft gekozen", zegt Bastiaan Bakker, Business Development Manager bij Motiv. "Samen met RSA Security hebben we een oplossing ontwikkeld, waarmee financiële instellingen kunnen voldoen aan de strenge richtlijnen vanuit Basel II en Sarbanes-Oxley. IT in Control is een van onze speerpunten, waarmee we uitstekende referenties hebben behaald binnen de sector voor financiële dienstverlening. Het feit dat BinckBank ook op ons vertrouwt, onderstreept dat we een onderscheidend aanbod hebben voor deze markt."

# # #

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Juniper Networks, Check Point, Nokia, Symantec, RSA Security, IronPort, Infoblox, Bluecoat en Websense.



Ingezonden persbericht