Ingezonden persbericht


Persbericht

Stride Rite zet enorme stap met standaardisatie via Manhattan Associates

Na succes in VS kiest schoenenmerk voor Manhattan Associates' supply chain-platform om Europese distributie te bewerkstelligen

Nieuwegein - 2 augustus 2007 - Stride Rite, gespecialiseerd in sport- en vrijetijdsschoenen voor kinderen en volwassenen, selecteert Manhattan Associates' supply chain-platform voor het Europese distributiecentrum (DC) in Heerhugowaard, Nederland. De keuze voor Manhattan Associates komt voort uit positieve ervaringen van Stride Rite met de aanbieder van supply chain-oplossingen in de Verenigde Staten.

Naast het merk Stride Rite bestaat het productportfolio van het bedrijf uit Saucony, Saucony Originals, Keds, Pro-Keds en Sperry Top-Sider. Vanuit het distributiecentrum in Heerhugowaard worden goederen vervoerd naar Duitsland, Polen, Oostenrijk en de Benelux. Volgend jaar voegt Stride Rite de UK toe aan deze lijst en daarnaast zal het DC ook Spanje en Scandinavië in een later stadium gaan bedienen.

Het partnerschap tussen Manhattan Associates en Stride Rite is ontstaan in Lexington, Verenigde Staten. Hier is Stride Rite van start gegaan met de eerste implementatie van Manhattan Associates' supply chain-platform. Manhattan Associates ondersteunt de implementatie bij Stride Rite in Nederland vanuit het Benelux Centre of Expertise in Nieuwegein.

"Wij zochten naar een sterke en stabiele partner op het gebied van supply chain-oplossingen. Vanuit organisatorisch perspectief voldoet Manhattan Associates aan deze voorwaarden. Vanuit technisch oogpunt gezien bieden de oplossingen van Manhattan Associates een breed en diep aanbod aan functionaliteit, zoals bewezen in de Verenigde Staten", zegt Frank Warnars, managing director van Stride Rite Europe. "Het vertrouwen dat ons team in de VS heeft in Manhattan Associates en de continuïteit in prestaties die het ons kan bieden, waren de belangrijkste redenen voor onze beslissing."

"Natuurlijk zijn we erg tevreden met het vertrouwen dat Stride Rite heeft in onze oplossingen. We zetten ons in om Stride Rite's groei in Europa te ondersteunen en bieden de benodigde supply chain-tools om Stride Rite te helpen de concurrentie een stap voor te blijven", zegt Jan Heijblom, sector manager Central Europe van Manhattan Associates. "Deze samenwerking onderstreept onze ervaring in de internationale mode-industrie en het bewezen vermogen om robuuste supply chain-oplossingen te bieden voor deze sector."

(349 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Stride Rite
Stride Rite is wereldwijd fabrikant en verkoper van hoogwaardig schoeisel voor babies, jonge kinderen en volwassenen. De onderneming opereert onder bekende merknamen als Saucony, Saucony Originals, Keds, Pro-Keds en Sperry Top-Sider. Meer informatie over het bedrijf en zijn producten is te vinden op www.strideritecorp.com.

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates biedt wereldwijde supply chain-oplossingen aan organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Het software-portfolio van het bedrijf omvat vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Deze productgroepen worden verbeterd door Platform Applications - waaronder Supply Chain Intelligence, Supply Chain Visibility en Supply Chain Event Management - die de informatie en processen organiseren en aanleveren die nodig zijn om supply chains te optimaliseren over functies en locaties heen, zowel binnen als buiten een onderneming. Een Supply Chain Process Platform biedt een complete architectuur die flexibiliteit en schaalbaarheid bevordert en tegelijk de kosten van de implementatie, evolutie en ondersteuning van de oplossing tot een minimum beperkt. Ruim 1200 klanten gebruiken wereldwijd de complete supply chain-oplossingen voor het verbeteren van hun winstgevendheid en het opbouwen van een duurzaam competitief voordeel. Meer informatie is te vinden op www.manh.com .

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Jan Heijblom, Sales Manager Central Europe van Manhattan Associates: Tel: +31 (0) 30 214 3056 Fax: +31 (0) 30 214 3099 E-mail: jheijblom@manh.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com