Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 2 augustus 2007

Nummer: 13

Kruising Bergpas krijgt meer rijstroken

AMERSFOORT - Na de bouwvak starten in Vathorst verschillende werkzaamheden aan het deel van de rondweg tussen de kruising Bergpas/Bergenboulevard tot aan het station Vathorst. Op dit traject worden de bushaltes geplaatst en de rotondes definitief ingericht. Daarnaast zal de kruising Bergpas/Bergenboulevard worden aangepast. Om het verkeer sneller Vathorst in en uit te laten rijden komen hier extra rijstroken.

Met de aanpassing van de Bergpas/Bergenboulevard krijgt deze kruising haar definitieve inrichting zoals die in de plannen van Vathorst is opgenomen. De werkzaamheden aan de kruising houden in dat vanaf de Bergenboulevard een extra rijstrook wordt aangelegd om rechtsaf te slaan. Verkeer kan hierdoor straks sneller de wijk uit rijden richting snelweg A1. Op de Bergpas zelf komen er twee nieuwe rijstroken bij: een extra opstelstrook om linksaf te slaan en een extra opstelstrook om rechtsaf te slaan. Deze rijstrook om rechtsaf te slaan stond niet in de oorspronkelijke plannen. De gemeente Amersfoort heeft aangegeven die extra rijstrook te willen hebben. Verkeersberekeningen hebben duidelijk gemaakt dat deze rijstrook over vier à vijf jaar nodig is voor de doorstroming van het verkeer.

De werkzaamheden starten dus na de bouwvak. Begonnen wordt met de bushaltes en het definitief inrichten van de rotondes. Daarna is de kruising Bergpas/Bergenboulevard aan de beurt. Naar verwachting is dat in oktober/november 2007. Het werk zal zeker tot april volgend jaar duren. Enige overlast voor het verkeer is daarbij niet te voorkomen. Na al deze werkzaamheden zullen ook de rotondes tussen de Bergpas en IKEA definitief worden ingericht. De zogenaamde turbo-rotonde bij de Darthuizerberg heeft zijn definitieve inrichting al.



Gemeente Amersfoort