Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 2 augustus

* ZEER ZELDZAME ROOFVOGELS IN BESLAG GENOMEN

ASTEN - |Personeel van het Interregionaal Milieuteam (IMT) van politie Rotterdam Rijnmond / Zuid-Holland Zuid ondersteund door het Regionaal Milieuteam heeft woensdag in het Brabantse Asten acht bijzondere roofvogels in beslag genomen. De vogels vertegenwoordigen een geschatte waarde van ruim 100.000 euro. Tijdens zoekacties zijn onder meer vier bastaardarenden, een Amerikaanse zeearend en een steenarend door het rechercheteam meegenomen. De meest opmerkelijke vondst was echter het aantreffen van twee Andes-condors.
Deze roofvogelsoort die van oorsprong alleen voorkomt in Zuid-Amerika, wordt ernstig met uitsterven bedreigd. Bovendien is de Andes-condor de grootste roofvogel ter wereld met een spanwijdte van drie meter. Op de handelsmarkt kan de gierachtige roofvogel zo'n 15.000 euro opleveren. De illegale vogels werden aangetroffen in een volière achter een woning aan de Wolfsberg. Op de Kasteellaan werden door de rechercheurs nog een havik en wederom een Amerikaanse zeearend aangetroffen en in beslag genomen.


* GASPISTOOL IN BESLAG GENOMEN
Naar aanleiding van een tip stelde politiepersoneel van district Rotterdam-West woensdagmorgen een onderzoek in. Op de Nieuwe Binnenweg werd rond half negen een 32-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden die in het bezit was van een gaspistool. Na overleg met de Officier van Justitie werd het wapen in beslag genomen. De verdachte kreeg direct een schikkingsvoorstel van 100 euro. Het pistool is in beslag genomen.


* BEJAARDE VROUW OVERVALLEN IN WONING; GETUIGEN GEZOCHT

PRINS-ALEXANDER - De politie van district Oost stelt een nader onderzoek in naar de overval op een 77-jarige Rotterdamse. De vrouw werd in haar woning aan de Kuinder woensdagavond rond kwart over acht overvallen.
Drie, nog onbekende mannen, forceerde de voordeur van de woning waarna zij de vrouw, die op bed lag, overvielen. De vrouw werd mondeling bedreigd waarna het drietal de woning doorzocht en verdween met geld en sieraden.
De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Mocht u getuige zijn geweest of over andere informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van de verdachten neemt u dan contact op met de recherche van district Oost telefoonnummer 0900-8844. Als u anoniem wilt bellen kan dit via telefoonnummer 0800-7000.


* POLITIE ARRESTEERT TWEETAL VOOR ILLEGALE HANDEL IN DVD'S

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden stelde woensdagochtend, in samenwerking met Stichting Brein, een onderzoek in een woning aan de Lenteakker in. In de woning werden ruim 3000 illegale bestanden op dvd aangetroffen die werden gebruikt om daarvan dvd's te kopiëren. De politie nam deze bestanden, maar ook 7 computers met ieder 2 dvd-branders, flatscreenmonitoren, 4 printers/scanners voor de verwerking van de dvd-hoesjes, 1000 lege cd-r/dvd-r schijfjes, overig computerapparatuur en de administratie in beslag. De politie arresteerde de twee bewoners, een 41-jarige vrouw en een 59-jarige man. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal wordt opgemaakt.
Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het tweetal vermoedelijk al enkele jaren actief was in de handel van illegale dvd's. Stichting Brein gaat een nader onderzoek instellen. Personen die zich bezighouden met beroeps/bedrijfsmatige piraterij kunnen een gevangenisstraf tot 4 jaar krijgen en boetes tot 67.000 euro.