Senternovem


02-08-2007 | NovelQ zoekt bedrijven met hart voor voedselkwaliteit

KP6 project NovelQ zoekt nieuwe partners in de
levensmiddelenindustrie. NovelQ zoekt bedrijven die als partner mee willen doen in het NovelQ project en deel willen nemen aan demonstratieactiviteiten om high pressure, pulsed electric field, plasma of advanced heating technologie verder te ontwikkelen.

Demonstratieactiviteiten binnen KP6 projecten worden voor 35% vergoedt door de Europese Commissie. (Ter info: in KP7 is dit verhoogd naar 50%). Het totale budget van een voorstel voor de demonstratieactiviteit zal zo rond de EUR167.000 per partner komen te liggen (EU bijdrage dus EUR58.450).

De sluitingsdatum voor deze call is 17 oktober 2007. De call gaat uit van (deel)projecten die zullen lopen in de periode van maart 2008 t/m februari 2010 Deelname aan dit soort "competitive calls" van projecten heeft een aantal voordelen:

* Het project loopt al, is goedgekeurd door de EU en de slagingspercentages liggen meestal rond de 70 à 80 %
* De procedure is erg kort, de deadline is 17 oktober, er wordt vanuit gegaan dat de nieuwe partners voor het einde van 2007 weten of ze geselecteerd zijn.

* Demonstratieactiviteiten in KP6 projecten liggen dicht bij de markt, deelnemende industriële partijen hebben vaak direct profijt van het ontwikkelingswerk wat zij voor het project verrichten.

Dowload hier een korte introductie tot de competitive call, hierin is ook een link te vinden naar de NovelQ website met daarop alle documentatie die nodig is om in te dienen.

Uiteraard kan EG-Liaison helpen bij het vormgeven van de projectvoorstellen.
U kunt contact opnemen door het contactformulier in te vullen, een email te sturen nar info@egl.nl of te bellen naar 070-373 52 50