Politie Gelderland-Zuid

Achtervolging minibike

Nijmegen, 02-08-2007 o De politie ging woensdagnacht naar het Julianapark, omdat een groep jongeren daar overlast zou veroorzaken.

Op de Coehoornstraat trof de politie de groep aan. Zij waren met z'n allen naar iets aan het kijken. Agenten zagen vervolgens een minibike met hoge snelheid over de rijbaan rijden zonder enige verlichting.

Met zwaailicht en sirene aan zetten de agenten de achtervolging in. Zij gaven het stopteken aan de bestuurder, maar deze stopte niet. Vlak voor de Daalseweg wilde de minibike een inrit inrijden om er zo via een steegje vandoor te gaan. De minibike kon deze scherpe bocht echter niet maken en viel op de grond. De bestuurder kwam hierbij ook ten val en rende weg.

De achtervolging ging te voet verder. In de Staringstraat kon de 23-jarige man uit Nijmegen aangehouden worden voor het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Tegen de Nijmegenaar wordt hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) zal nog technisch onderzoek aan de minibike verrichten. Deze is voor onderzoek in beslag genomen. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld.

(12)