Politie Gelderland-Zuid

Nog twee aanhoudingen in graffiti-onderzoek

Tiel, 02-08-2007 o De politie in Tiel heeft een onderzoek afgerond naar het spuiten van graffiti. Dit onderzoek werd opgestart naar aanleiding van een melding van een getuige die in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli gezien had dat een groepje jongens graffiti aan het spuiten was in het Molenstraatje. In totaal kwamen er twaalf aangiften binnen en zijn zes jongens uit Tiel aangehouden.

De politie heeft de eigenaren van de panden die besmeurd werden aangetroffen in kennis gesteld. Het bleek te gaan om winkels en panden op de route vanaf het station tot en met het Molenstraatje. Er zijn in het onderzoek twaalf aangiften binnengekomen.

Bekentenissen

De politie kon die betreffende vrijdagnacht al vier jongen uit Tiel, van 15 en 16 jaar oud, op heterdaad aanhouden. Later werden nog twee jongens aangehouden. Ook zij komen uit Tiel en zijn 16 jaar. Alle zes de verdachten werden in verzekering gesteld. Inmiddels hebben ze allemaal een bekennende verklaring afgelegd. Het politieonderzoek is hiermee afgerond. Tegen alle zes de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het dossier zal worden opgemaakt en naar Justitie worden verstuurd.
(08)