Ingezonden persbericht


Persbericht

2 augustus 2007

China-expert Tribal maakt Nederlandse website voor de Wereld Expo 2010 in Shanghai

~ EVD internationaal ondernemen en samenwerken schakelt Tribal in voor kennis Chinese internetmarkt ~

Tribal helpt de EVD bij een goede vertegenwoordiging van Nederland op het internet tijdens de Wereld Expo 2010. De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, heeft Tribal gevraagd de website te maken om het Nederlandse paviljoen aantrekkelijk te presenteren op internet. De Wereld Expo vindt in 2010 plaats in Shanghai, China. De EVD is al druk bezig met de voorbereidingen en wil ook op internet een bijzondere indruk achterlaten.

Tribal zal voor de EVD de website ontwikkelen voor de Nederlandse deelname aan de Wereld Expo 2010. In eerste instantie richt deze site zich op in China verblijvende mensen en potentiële bezoekers van de Expo. De EVD wil deze doelgroepen inspireren en activeren om het Nederlandse paviljoen te bezoeken en een indringende Nederland beleving te ondergaan. De site wordt in het Nederlands, Chinees en Engels gepubliceerd.

"We zijn onder de indruk van de uitgebreide kennis en creativiteit die Tribal biedt en de noemenswaardige stappen die het bedrijf al op de Chinese markt heeft gezet", zegt Laura Backx, projectleider publiciteit bij de EVD. "Door een eigen kantoor in China plus de samenwerking met zoekmachine Baidu heeft Tribal een goede kennis van de ingewikkelde Chinese internetmarkt en weet het bedrijf precies wat daar goed werkt."

Tribal sloot in de zomer van 2006 een exclusieve overeenkomst met de grootste zoekmachine van China, Baidu. Tribal werd daarmee hét aanspreekpunt voor westerse bedrijven die succes willen boeken in China via het internet. Daarnaast startte het bedrijf vorig jaar met het opzetten van Tribal China, dat onlangs een nieuw kantoor in Sjanghai opende.

Aan de definitieve website wordt momenteel gewerkt, maar voor een voorproefje van de website van het Nederlandse paviljoen op de Wereld Expo 2010 gaat u naar http://www.holland-expo2010.nl. Meer informatie over Tribal en de verschillende producten en oplossingen vindt u op: http://www.tribal.nl.

(325 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

De Tribal Groep uit Den Bosch bestaat sinds 1999 en biedt concepten, systemen, marketing en mensen die gespecialiseerd zijn in optimalisatie van online activiteiten. Het bedrijf ondersteunt veel gerenommeerde organisaties die internet al geruime tijd verder hebben geïntegreerd in hun marketingmix. Sinds de oprichting heeft Tribal een snelle groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf 75 medewerkers. Tribal heeft een breed klantenbestand dat bestaat uit ruim 400 klanten, zowel in Nederland als internationaal, waaronder Philips, Océ, Ballast Nedam en UVW.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof bij LEWIS:

Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01

E-mail: renevdn@lewispr.com
Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com & www.lewismediacentre.com
Agency blog: www.lewis360.com