Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nieuwegein, 2 augustus 2007

Winq, gay-PARSHIP.nl en CyberFruitz presenteren grootschalig onderzoek onder 2.321 Nederlandse homo's:

Peter van der Vorst is ideale schoonzoon

Relatiebemiddelingsite gay-PARSHIP, gay magazine Winq en webbureau CyberFruitz presenteren volgende maand een grootschalig onderzoek onder 2.321 Nederlandse homo's waarin onder andere hun gezondheid, hun liefdesleven en hun positie in de maatschappij belicht worden. Ook konden homo's hun politieke voorkeur aangeven en vertellen welke bekende homo volgens hen de ideale schoonzoon is. Met onderstaande feiten lichten gay-PARSHIP, Winq en CyberFruitz een tipje van de onderzoekssluier op.

Mee naar huis
Met welke man durven homo's wel voor de dag te komen bij hun moeder? Meer dan de helft kiest voor royalty watcher Peter van der Vorst. 58,4% van de respondenten denkt dat zijn moeder de sympathieke RTL presentator als de ideale schoonzoon ziet. Niet favoriet zijn Gerard Joling en Gordon. Nog geen 7% zou Geer of Goor aan zijn moeder durven voor te stellen.

VVD favoriet
Ook de politieke voorkeur onder homo's is onderzocht. VVD blijkt favoriet: 21,5% van de respondenten stemt op de partij van Mark Rutte. PvdA kan rekenen op 14,7% van de stemmen. SP eindigt derde met 14,3% van de stemmen.

Stiekem een beest
Op de vraag wie stiekem een beest in bed zou zijn, kiest eenderde van de respondenten voor nieuwslezer Rik van de Westelaken. D66-lid Boris van der Ham eindigt op de tweede plaats met 26,9% vlak achter Van de Westelaken en op de voet gevolgd door acteur Roelant Fernhout (24,6%).

Over het onderzoek
Meer gegevens van dit onderzoek worden in september gepresenteerd. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Winq en gay-PARSHIP. Het onderzoek is gefaciliteerd door webbureau CyberFruitz en is door de Vrije Universiteit van Amsterdam uitgevoerd onder 2.321 Nederlandse homomannen met en zonder relatie.

Over de deelnemende partijen
Voor meer informatie over gay-PARSHIP, ga naar www.gayparship.nl Voor meer informatie over Winq, ga naar www.winqmagazine.com Voor meer informatie over CyberFruitz, ga naar www.cyberfruitz.com


- Einde bericht -

Achtergrondinformatie (