Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 augustus 2007

Bromfietser gewond na trap paard

Almelo

Een 60-jarige bromfietser uit Almelo is op woensdag 1 augustus gewond geraakt na een trap van een paard op de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo.

Op woensdag 1 augustus omstreeks 15.30 uur reed een 60-jarige man uit Almelo met zijn bromfiets op het fietspad parallel aan de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Vanuit de richting Almelo liepen hem enkele paarden met ruiters over het trottoir tegemoet. Bij het passeren raakte een van de paarden in paniek en sloeg op hol. Hierbij trapte het paard tegen de 60-jarige Almeloër aan die ten val kwam. De bromfietser raakte gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. (07-100249)

Vrouw veroorzaakt ongeluk onder invloed

Almelo

Een 45-jarige bromfietsster uit Almelo heeft op woensdag 1 augustus onder invloed van drank een aanrijding veroorzaakt op de Peppelstraat in Almelo.

Op woensdag 1 augustus wilde een 45-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 19.30 uur op haar bromfiets wegrijden op de Peppelstraat in Almelo. Nadat ze de bromfiets had gestart, glipte de bromfiets door onbekende oorzaak uit haar handen en reed tegen een geparkeerde personenauto aan die hierdoor schade opliep. De politie die ter plaatse kwam vermoedde dat de vrouw onder invloed van alcohol was en hield haar aan. Op het bureau blies zij 0,78 promille op de ademanalyse. Daar bleek ook dat de Almelose haar bromfiets niet verzekerd had. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-100311)

Man rijdt met drank op en zonder rijbewijs

Enschede

Een 22-jarige Enschedeër is op donderdag 2 augustus op de Broekheurne Ring in Enschede door de politie betrapt op het rijden onder invloed en het rijden zonder een rijbewijs.

De politie controleerde op donderdag 2 augustus omstreeks 01.20 uur een automobilist op de Broekheurne Ring in Enschede. Bij deze controle bleek dat de bestuurder, een 22-jarige Enschedeër, onder invloed reed en niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 0,75 promille op de ademanalyse. Drie inzittenden van de Enschedeër, twee 18-jarigen en een 21-jarige plaatsgenoot, wisten dat hij reed zonder rijbewijs en werden hiervoor ook aangehouden.Allen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. (07-100385)

Politie zoekt getuigen autokraken

Haaksbergen

In de nacht van dinsdag 31 juli op woensdag 1 augustus hebben er een tiental autokraken plaatsgevonden in Haaksbergen. De politie is op zoek naar getuigen.

In Haaksbergen heeft er in de nacht van dinsdag 31 juli op woensdag 1 augustus een tiental autokraken plaatsgevonden. Uit auto's aan de Kievietstraat, Nachtegaalstraat, Fazantstraat, Merelstraat en Veldmaterstraat hebben dieven voornamelijk audioapparatuur uit auto's gestolen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen, die mogelijk meer informatie over de autokraken hebben, zich te melden bij de politie. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Haaksbergen van de politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

Aanhouding wegens stalking

Enschede

De politie hield op woensdag 1 augustus een 36-jarige man uit Overdinkel aan wegens stalking van zijn ex in Enschede. Bij de verdachte werd een paralyser en een op vuurwapen gelijkend voorwerp in beslag genomen.

Om 10.50 uur die dag werd door een 29-jarige Enschedese gemeld dat haar ex, de 36-jarige, wederom voor haar woning stond. De ex valt de 29-jarige al langere tijd lastig. De politie trof de auto van de 36-jarige, welke door een buurtbewoner was klem geparkeerd, bij de woning van de 29-jarige aan. De verdachte liep op de agenten toe en werd onmiddellijk aangehouden wegens stalking.

De politie had tevens informatie dat de verdachte over een paralyser en een vuurwapen zou beschikken. Tijdens het onderzoek daarnaar werd in de auto van de verdachte een paralyser aangetroffen. Daarna troffen zij in de woning van de verdachte een speelgoed pistool aan, welke nauwelijks van echt was te onderscheiden. Beide wapens werden in beslag genomen. De 36-jarige verdachte wordt stalking, smaad, bedreiging, diefstal, vernieling en verboden wapenbezit te laste gelegd. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-100067)

Man bedreigt jongeren

Enschede

Een 37-jarige man uit Bergambacht is op woensdag 1 augustus aangehouden wegens bedreiging van een 25-jarige Enschedeër op de Klokkenplas in Enschede.

Surveillerende politieagenten zagen omstreeks 21.30 uur die dag, hoe de 37-jarige op een groepje jongeren afliep en met hen in gesprek ging. Bij het zien van de agenten liep hij snel weg en ging bij een paar andere mannen verderop zitten. Onmiddellijk daarop werden de agenten door het groepje jongeren gewenkt. Zij gaven aan dat de 37-jarige zich raar had gedragen en een beweging had gemaakt alsof hij een mes wilde pakken.

De agenten hebben daarop de 37-jarige gefouilleerd, maar geen mes aangetroffen. Daarop zijn de agenten verder gelopen. Na enkele minuten werden de agenten door het groepje terug geroepen. De 37-jarige had na het vertrek van de agenten hen met de dood bedreigd. Het groepje was daardoor bang geworden van de 37-jarige. Een van hen, de 25-jarige wilde aangifte doen van bedreiging. De politie hield daarop de 37-jarige aan en sloot hem voor nader verhoor op. (07-100342)

Aanhouding wegens bedreiging

Enschede

De politie hield op woensdag 1 augustus een 33-jarige Enschedeër aan wegens bedreiging van een horecamedewerkster op het Stationsplein in Enschede, gepleegd op 29 juli jl.

De horecamedewerkster, een 55-jarige vrouw, was op zondag 29 juli aan het werk in de horecazaak. Omstreeks 12.00 uur kwam een klant binnen, de 33-jarige Enschedeër. Deze 33-jarige was daar al vaker geweest en gedroeg zich vaak vervelend. Ook deze zondag, toen hij werd aangesproken door de 55-jarige, omdat hij drank van elders had meegenomen en dit in deze zaak nuttigde. De 33-jarige gedroeg zich daarna erg vervelend en werd het pand uitgezet. Daarbij dreigde hij de vrouw in elkaar te slaan, waarna de 55-jarige aangifte deed.

De aanhouding vond plaats op aanwijzing van de aangeefster, toen de 33-jarige zich woensdag aan het Stationsplein in Enschede ophield. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-099370)

Vrouw aangehouden wegens vernieling van een auto

Enschede

Een 67-jarige vrouw is op 1 woensdag augustus aangehouden wegens de vernieling van een auto van een 35-jarige gerechtsdeurwaarder. Deze vernieling vond plaats op 4 juni jl.

De gerechtsdeurwaarder kwam die dag bij de 67-jarige aan de woning om haar een dagvaarding te overhandigen. Er werd niet opengedaan tot het moment dat de dagvaarding in de brievenbus werd geschoven. De vrouw schold de 35-jarige uit. Om problemen te voorkomen stapte de 35-jarige in zijn auto om weg te gaan. De 67-jarige rende op de auto af, sprong op de motorkap van de auto en sloeg meerdere keren op de motorkap. Daarna sprong ze er af en kon de 35-jarige wegrijden. Zijn auto bleek door het voorval schade te hebben opgelopen.

De 67-jarige werd in haar woning aangehouden en kon na verhoor met een dagvaarding het politiebureau weer verlaten. (07-072630)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Op woensdag 1 augustus hield de politie een 39-jarige Enschedeër aan wegens winkeldiefstal bij een winkel aan de Burgemeester M van Veenlaan in Enschede. De verdachte bleek tevens nog een vonnis te hebben open staan.

Om 08.45 uur die dag werd een winkeldiefstal gemeld door het personeel van genoemde winkel. Zij hadden gezien hoe de 39-jarige twee bussen deospray onder zijn trui verstopte en volgden daarna de verdachte. Verderop in de winkel had de 39-jarige in de gaten dat zij hem door hadden en verstopte de deosprays achter andere goederen. Hierop werd de verdachte aangesproken en overgedragen aan de politie.

De verdachte werd gehoord en hem werd een dagvaarding uitgereikt. Daarnaast bleek dat de verdachte nog een vonnis had openstaan van 12 dagen hechtenis, waarop hij werd opgesloten. (07-100018)

Snorfietser weigert medewerking aan onderzoek voertuig

Enschede

Een 22-jarige Enschedeër werd op woensdag 1 augustus betrapt op een verkeersovertreding op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Hij weigerde mee te werken aan een onderzoek van zijn snorfiets. De politie hield hem daarop aan.

De politie zag de 22-jarige op zijn snorfiets omstreeks 19.30 uur rijden op de Oldenzaalsestraat en bij de spoorwegovergang onder de juist omhoog gaande overwegbomen reed. De agent bekeurde hem voor het negeren van het rode licht en wilde daarna de snorfiets testen op de rollenbank. Daarvoor moest de 22-jarige mee naar het bureau. De man weigerde dit, ook na daartoe meerdere keren te zijn gevorderd. De politie hield de 22-jarige daarop aan wegens het niet voldoen aan bevel of vordering. Aan de snorfiets werden geen gebreken geconstateerd. (07-100312)

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Enschede

Op woensdag 1 augustus bleek een 33-jarige Roosendaalse automobilist bij controle een dusdanig hoog alcoholpromillage te hebben dat de politie zijn rijbewijs invorderde.

De politie controleerde omstreeks 17.15 uur de automobilist op de Oostweg in Enschede. Er werd alcoholgebruik bij de 33-jarige geconstateerd waarop de politie hem aanhield. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 2,1 promille. Daarop nam de politie het rijbewijs van de 33-jarige in. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-100281)

053-4555588


---- --