Ingezonden persbericht


Persbericht

Schijndel, 2 augustus 2007

Directiewisseling bij Bolsius International

Schijndel - Na acht jaar leidinggeven aan Bolsius International BV - de Europese marktleider in de productie van kaarsen - draagt algemeen directeur Frans Rats de leiding over aan Vincent Kristen. Rats gaat met pensioen. Op 1 september a.s. neemt Vincent Kristen, die sinds 1999 als directeur operations samen met Rats verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen van Bolsius, de volledige verantwoordelijkheid voor het bedrijf op zich.

Toen Rats in 1999 als algemeen directeur aantrad bij Bolsius International bestond de onderneming uit een tiental zelfstandige bedrijven, verspreid over heel Europa. "In de afgelopen jaren hebben we een enorme efficiencyslag gemaakt", kijkt Rats tevreden terug. Onder leiding van Rats werden de marketing en salesactiviteiten geconcentreerd op drie locaties: Essen (Dld), Schijndel (Nl) en Poznan (Pl). Van daaruit wordt nu de hele Europese markt bediend. Twee, grootschalige, productiebedrijven staan in Boxmeer en in Kobylin (Pl). De volledige logistiek wordt verzorgd vanuit distributiecentra in Helmond en Poznan. Alle vestigingen van Bolsius maken gebruik van hetzelfde informatiesysteem. "We hebben een stevig professionaliseringstraject doorlopen dat ons heeft klaar gemaakt voor de toekomst", aldus Rats.

"Uitdaging voor de toekomst is om verder te groeien", stelt hij. "Nu de welvaart in Oost-Europa toeneemt, neemt ook daar de verkoop van kaarsen toe. Die twee zijn nauw aan elkaar verwant." Toch is er ook in de traditionele thuismarkten, zoals Nederland, Scandinavië en Duitsland nog steeds ruimte voor autonome groei. "In de landen waar de dagen korter zijn, worden nu eenmaal meer kaarsen gebruikt. In Nederland en Scandinavië is dat gemiddeld zo'n 3,5 kilo per persoon per jaar. In landen rond de Middellandse Zee ligt dat eerder rond de 200 gram per persoon per jaar", aldus Rats. Bolsius International is een stukje Hollands Glorie pur sang. Tot haar klantenkring behoren nagenoeg alle grote Europese retailbedrijven. Bolsius International is sinds de oprichting, 140 jaar geleden nog altijd een familiebedrijf. Meer informatie is te vinden op www.bolsius.com.



Ingezonden persbericht