Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Connexxion en De Jong houden collectief vervoer (2-8-2007)

De gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld organiseren gezamenlijk het collectief vervoer op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), voorheen Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). Periodiek moet de uitvoering van dit vervoer aanbesteed worden, zodat meerdere taxibedrijven kunnen inschrijven om dit vervoer te mogen uitvoeren.

Deze (verplichte) aanbesteding is onlangs afgerond. Vervoersbedrijf Connexxion en Personenvervoer De Jong hebben deze aanbesteding gewonnen en zullen met ingang van 1 september 2007 verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het nieuwe contract.

Alle gebruikers van het collectief vervoer krijgen van de gemeenten persoonlijk bericht over de gevolgen van het nieuwe contract.

Het collectief vervoersysteem in de regio Zuidwest Drenthe, Vervoer op Maat genoemd, krijgt met ingang van 1 september aanstaande een nieuwe naam; Regiotaxi Zuidwest Drenthe.

Alle taxiâs zullen worden voorzien van een nieuw logo, zodat de herkenbaarheid blijft.

Woont u in de gemeente Meppel en heeft u vragen?. U kunt terecht aan het loket WegWijs in het Stadhuis. Ook kunt u het loket telefonisch bereiken. Het telefoonnummer is 850300. Het loket is dagelijks geopend van 09.30 tot 13.30 uur, op woensdag tot 15.00 uur.