Time : 12:44:54
Date : 02 August 2007
Sender Name: TANDY Belgium

Aankomende maand veel extra ongelukken op Belgische wegen door vermoeid vakantieverkeer

Normaal is vermoeidheid de oorzaak bij 1 op de 5 ernstige auto-ongelukken.

Tijdens de vakantieperiode kan het aantal ongelukken door vermoeidheid verdubbelen.
De beste manier om een ongeluk te voorkomen is goed uitgerust vertrekken. Helaas is dat vanuit de vakantiebestemming naar huis maar zelden het geval. Vaak wordt er extra genoten van de laatste vakantiedag en avond.

Deskundig onderzoek in verschillende landen heeft aangetoond dat 20 minuten slaap tijdens de autorit het beste wapen is tegen oververmoeidheid. Langer slapen dan 20 minuten heeft geen zin, de slaap van de bestuurder is dan zo diep dat hij niet gemakkelijk meer uit de diepe roes kan komen en meer versuft achter het stuur zit dan zonder deze slaap. Tijdens een zogenaamde "powernap" van 20 minuten bouwt de bestuurder de meeste krachten op. Slaapt hij minder dan 15 minuten dan werkt de slaap niet, slaapt hij meer dan 30 minuten dan groeit de vermoeidheid.
Op de nieuwe website "kenniscentrum vermoeidheid in het verkeer" (www.secondenslaap.be) kunt u veel informatie vinden over dit grote verkeersprobleem. Zo zijn er veel tips hoe wakker te blijven in de auto en welke technische hulpmiddelen er zijn om wakker te blijven tijdens de vakantieritten.
Ook voor het beroepsverkeer is er veel informatie in te winnen op www.secondenslaap.be.

Het bedrijf Tandy in Merksum bij Antwerpen heeft een aantal unieke veiligheidsmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat u tijdens uw autorit wakker blijft. Zij zijn als enig bedrijf in België officieel dealer van de S-Ear. Het apparaat dat er middels een piepgeluid ervoor zorgt dat u niet achter het stuur in slaap kan vallen. Vanaf augustus worden zij ook enig dealer van een aantal nieuwe innovatieve veiligheidsproducten die er allemaal voor zorg dragen dat u tijdens de autorit niet in slaap valt.
Een van de producten is een veiligheid CD die u continu vragen stelt. Omdat u na moet denken over de vragen en de antwoorden hardop moet mededelen is de kans dat u tijdens het interactief luisteren naar deze CD's in slaap valt met meer dan 90% gedaald. Een ander nieuw veiligheidsproduct is een geurkaart voor aan uw spiegel. Deze geurkaart bevat een speciale frisse geur die uw alertheid boven gemiddeld houdt. Over de werking van geuren op het menselijk lichaam was tot voor kort maar weinig bekent. Steeds vaker worden geuren gebruikt door bijvoorbeeld grootwarenhuizen om onbewust het koopgedrag van klanten te beïnvloeden.
Breng voor meer informatie over het voorkomen van vermoeidheid in het verkeer een bezoek aan de website www.secondenslaap.be of neem voor veiligheidshulpmiddelen contact op met Tandy in Merksem. Zowel voor particulieren als bedrijven die deze veiligheidsmiddelen in het assortiment willen opnemen.

Voor de pers zijn er demo veiligheidsmiddelen beschikbaar om te testen.

TANDY Belgium
Maantjessteenweg 186
2170 MERKSEM (Antwerpen)
Tel: 03/646.10.45
Fax: 03/645.89.72
GSM: 0495/30.64.47
http://www.tandy.be
http://www.s-ear.be
http://www.secondenslaap.be