Politie Zeeland


O-2470-2007 Ernstig eenzijdig ongeval
Op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp heeft gisteravond rond 19.51 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden.
Een 23-jarige motorrijder uit de gemeente Veere raakte, vermoedelijk, op de rotonde op het bestrate gedeelte en raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt. Hij kwam ten val en schoof enkele meters over de weg naar de berm. Het slachtoffer is gestabiliseerd door ambulancepersoneel dat hem naar een gereedstaande helikopter heeft gebracht. Met die helikopter is de man naar het ziekenhuis in Brugge vervoerd, waar hij vanmorgen aan zijn verwondingen is overleden.

Z-2471-2007 Twee bestuurders rijbewijs kwijt
Vannacht omstreeks 00.20 uur is een 39-jarige vrouw uit Terneuzen haar rijbewijs kwijtgeraakt toen zij weigerde een blaastest te ondergaan.
Van de vrouw is, door een arts, een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De vrouw reed over de Jacob van Lennepstraat in haar woonplaats.
Omstreeks 01.11 uur gebeurde hetzelfde met een 22-jarige plaatsgenoot.
Hij reed over de Vliegende Vaart in zijn woonplaats en moest daar een blaastest ondergaan. De beginnend bestuurder had ruim 6 keer teveel gedronken. Ook bleek dat hij al eerder voor een soortgelijk feit was veroordeeld. Beide betrokkenen mogen hun verhaal binnenkort voor een rechter doen.