ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV en muskusrattenvangers succesvol in strijd voor arbeidsvoorwaarden

De muskusrattenvangers in de provincie Utrecht zijn tevreden over het principe-akkoord dat ABVAKABO FNV en het bestuur van het Openbaar Lichaam Muskusrattenbestrijding (OLM) op 1 augustus zijn overeengekomen. Dat betekent dat hun aangekondigde acties zijn opgeschort en het rattenvangen gewoon doorgaat.

Vorige week ontstond een conflict omdat de rattenvangers zich niet konden vinden in de arbeidsvoorwaarden die OLM voorstelde. De muskusrattenvangers gaan van de provincie over naar het Hoogheemraadschap. In eerste instantie leek het alsof de muskusrattenvangers er hierdoor in arbeidsvoorwaarden op achteruit zouden gaan.

De muskusrattenvangers hebben samen met de bonden succesvol druk uitgeoefend voor behoud van hun arbeidsvoorwaarden. In een gezamenlijk overleg tussen bonden en OLM werd vastgelegd dat voor de daggeldvergoeding, een hekel punt, een afbouwregeling wordt getroffen die bestaat uit tien jaar lang 280 euro bruto per maand. "Daarnaast zijn de primaire arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe werkgever Hoogheemraadschap ongeveer gelijk aan het huidige niveau", zegt Ben Hoogendam van ABVAKABO FNV. "Ook is er een regeling getroffen voor de autovergoeding en komt er een overgangsregeling voor de seniorenregeling. De rattenvangers zijn tevreden met dit resultaat en schorten de acties op, er van uitgaande dat we de principeafspraken in een nog op te stellen sociaal plan goed verwerken." bron citaat: `nieuwe oogst'
02-08-2007, Provincies, Waterschappen | Meer over: provincies,