Gemeente Rhenen


Bergbezinkleiding in de Friesesteeg te Achterberg

De afgelopen maanden is gewerkt aan het realiseren van een bergbezinkleiding in de Friesesteeg te Achterberg. De ondergrondse werkzaamheden zijn op een haar na afgerond. De herinrichting van de bovengrond is in voorbereiding.

Vanaf april tot eind juli is er in de Friesesteeg te Achterberg gewerkt aan het realiseren van een bergbezinkleiding. Net voor de bouwvakvakantie is de verbinding in het stelsel afgerond en is de berging gereed voor gebruik. Na de bouwvak worden er door de aannemer nog een aantal werkzaamheden afgerond waarna het geheel wordt opgeleverd.

De werkzaamheden aan de Friesesteeg en Cuneraweg zijn hiermee nog niet afgerond. Omdat voor de bergbezinkleiding behoorlijk gegraven is in dit gebied is in eerste instantie een tijdelijke verharding van betonstraatstenen aangebracht. Begin 2008 is de ondergrond voldoende gezet om de asfaltverharding weer terug te brengen. De bewoners hebben tot aan de zomervakantie ideeën ingeleverd over hoe zij de inrichting van de weg graag zien. Dit wordt uitgewerkt in een schetsontwerp dat in oktober met de bewoners en andere belanghebbenden wordt besproken.

Mocht u vragen over dit project hebben dan kunt u contact opnemen met Geert van de Laak van de afdeling Ontwikkeling en Beheer Openbare Ruimte. Bereikbaar op telefoonnummer 0317 - 681 656 of per mail geert.van.de.laak@rhenen.nl