Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Elburg - Beginnend bestuurder onder invloed               |
Een 20-jarige automobilist (beginnend bestuurder) uit Oldebroek bleek donderdag 2 augustus tijdens een controle op de Enkstraat in Elburg onder invloed van alcohol. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De man werd omstreeks 02.50 uur door surveillerende agenten gecontroleerd. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit, waarop de man werd aangehouden en overge-bracht naar het politiebureau. Daar resulteerde een ademanalysetest in een promillage van 0.4. Betrokkene is een beginnend bestuurder. Voor deze categorie is slechts 0,2 promille toegestaan. De strengere alcohollimiet geldt voor deze groep mensen, omdat juist zij door gebrek aan ervaring een grotere kans op een ongeluk hebben.

|     |Putten - Diefstal uit woning                              |
Een woning aan de Kolthoornseweg in Putten is tussen dinsdag 31 juli en woensdag 1 augustus het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer sieraden verdwenen. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal is tussen dinsdagavond 21.30 uur en woensdagmiddag 14.30 gepleegd. Via een raam wist men de woning binnen te komen. De politie is op zoek naar tips. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Hierden - Met drank op in het verkeer                     |
Alcohol en verkeer gaat niet samen. Reden waarom de politie op het gebruik van alcohol in het verkeer controleert. Tijdens een controle op de Zuiderzeestraatweg in Hierden op woensdag 2 augustus bleek een 19-jarige snorfietsster uit Harderwijk te veel drank op te hebben. De vrouw heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De vrouw werd omstreeks 00.50 uur op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De blaastest op straat bevestigde alcoholgebruik, waarop de vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een ademanalysetest wees vervolgens 0.5 promille uit. Betrokkene is een beginnend bestuurder. Voor deze groep mensen is slechts 0.2 promille toegestaan.

De strengere alcohollimiet van 0.2 promille geldt niet alleen voor mensen die vanaf 30 maart 2002 hun rijbewijs hebben gehaald of nog gaan halen, maar ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar.

|     |Vaassen - Overlast jongeren                               |
De politie heeft woensdag 1 augustus een 16-jarige jongen uit Apeldoorn op verdenking van openlijke geweldpleging op de Deventerstraat in Vaassen aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 22.15 uur een melding dat een grote groep jongeren overlast veroorzaakte, waarna agenten ter plaatse gingen. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat een auto werd vernield door een groep jongeren waar verdachte deel van uitmaakte. Van deze vernieling is inmiddels aangifte gedaan. In verband hiermee kon na een tweede telefoontje een verdachte op de Jasmijnstraat voor verhoor worden aangehouden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Einde berichten
---


---


---

---- --