AutoRai

Hyundai Kia Automotive Group neemt R&D centrum voor milieutechnologie in gebruik

(8/2/2007)
Met een investering van 58 miljoen Amerikaanse dollar zal het nieuwe Hyundai Kia R&D-centrum in Seoel haar krachten bundelen om schonere en milieuvriendelijkere autoâs te ontwikkelen. Hierdoor krijgen de inspanningen om schonere en milieuvriendelijke autoâs te ontwikkelen, een belangrijke injectie.

Deze investering is een duidelijk bewijs van de toewijding van Kia en Hyundai om wereldwijd een vooraanstaande rol te gaan spelen op het gebied van milieumanagement. Beide merken zullen daardoor in staat zijn om pro-actief te reageren op de steeds strenger wordende milieuregelgeving voor productontwikkeling, fabricage, verkoop, aftersales en recycling van autoâs. Het centrum is gevestigd in een gebouw met vijf verdiepingen en is gelegen op een locatie van 30.488 m2.
De faciliteit biedt werkgelegenheid aan 200 researchmedewerkers en beschikt over ruim 400 speciale, hightech installaties. Daartoe behoren voorzieningen als een 700-bar waterstofvulstation, een brandstofcel duurzaamheidstester, een emissielabo-ratorium, dynamometers en andere, gespecialiseerde apparatuur voor het testen van elektrische aandrijfsystemen. In het centrum is ook plaats ingeruimd voor een pilotfabriek voor het automatisch ontmantelen van autoâs, bedoeld om de hoeveelheid opnieuw te gebruiken materiaal te vergroten indien een auto het einde van de levenscyclus heeft bereikt.

Samen met het 350-bar station van het Namyang Centre van de groep zal het 700-bar waterstofvulstation het mogelijk maken om het testen van brandstofcelautoâs verder te verbeteren en de commercialisering van elektrische brandstofcelautoâs nog verder te bevorderen.

âDe opdracht voor het R&D centrum is om de Hyundai Kia Automotive Group in staat te stellen haar visie te realiseren om wereldwijd toonaangevend te worden op het gebied van milieutechnologie. Daartoe moeten voertuigen en belangrijke technologieën worden ontwikkeld die volledig in lijn zijn met de wereldwijde voorschriften op gebied van de bescherming van het milieu,â zegt Group Vice Chairman Sang-Kwon Kim.

De groep is van plan om zwaar te investeren in de volgende generatie âgroeneâ autoâs en in milieutechnologieën gericht op de ontwikkeling van belangrijke technologieën voor brandstof en hybride autoâs en de massaproductie van dergelijke voertuigen. Daarnaast zijn de ontwikkeling van emissie- en brandstofverlagende technieken, onderzoek naar alternatieve materialen en de ontwikkeling van schonere en afvalverminderende technologieën andere activiteiten die met grote intensiviteit in gang zijn gezet.

Bij de constructie van het centrum zijn nieuwe standaards gevestigd. Het is vervaardigd van milieuvriendelijke bouwmaterialen en er is gebruik gemaakt van geavanceerde systemen, zoals een vacuüm toilet wat resulteert in een jaarlijkse waterbesparing van 1.500 ton. Het airco- en verwarmingssyteem maakt gebruik van hittepompen, voor de verlichting zorgen zonnereflectoren en de vloeren zijn gemaakt van oude banden. De elektriciteitsvoorziening wordt verzorgd door de tests met brandstofcel testen en dat resulteert in een reductie van
1.000-ton CO2 emissie