PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 02 augustus 2007

PvdA wil hele jaar droomstraat voor skaters

Afgelopen weekend stond er in Ahoy' een hele mooie streetbaan -een droomstraat volgens de kenners- waarop geskate kon worden. Die wordt nu afgebroken en opgeslagen. De PvdA wil dat jongeren het hele jaar door gebruik kunnen maken van deze baan.

Afgelopen weekeinde vond in Rotterdam het Wereldkampioenschap Skaten plaats.

Dit evenement past -net als de Wednesday Skate Night- uitstekend bij Rotterdam als jongerenstad, zeker als opmaat naar Rotterdam als Europees Jongerenhoofdstad in 2009.Het is de tweede keer dat het World Championships of Skateboarding in de havenstad plaatsvond en ook de volgende twee jaar wordt het WK weer in Rotterdam gehouden.

Ahoy' is hiervoor omgebouwd tot een waar skatersparadijs met twee banen: een halfpipe en een streetbaan. Voor de streetbaan is met stoepranden, relingen, obstakels en paaltjes de straat uitvergroot en nagemaakt; volgens kenners een droomstraat.

De baan is na het evenement weer gedemonteerd en wordt helaas opgeslagen in een loods. De PvdA-fractie wil graag dat jongeren heel het jaar door gebruik kunnen blijven maken van deze baan. PvdA-raadslid Matthijs van Muijen: "Hartstikke jammer dat die baan nu een jaar lang opgeslagen wordt."

Daarover heeft woordvoerder Matthijs van Muijen het college vandaag vragen gesteld.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Matthijs van Muijen, 06-17 838 616

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl