Ingezonden persbericht


Tetterode verlengt driejarig contract met Schuberg Philis

Extreem hoge uptime en krachtige regie resulteren in verlenging van SAP R/3-contract

Amsterdam, 2 augustus 2007 - Tetterode, een dochteronderneming van de Corporate Express Group, heeft haar ERP-uitbestedingscontract met Schuberg Philis met drie jaar verlengd. Schuberg Philis blijft daarmee verantwoordelijk voor het hosten en beheren van Tetterode's bedrijfskritieke ERP-omgeving. Het beursgenoteerde Corporate Express is één van de grootste wereldwijde leveranciers van zakelijke producten en kantoorbenodigdheden. Tetterode-Nederland bv levert systemen, apparatuur, diensten en verbruiksmaterialen aan de Nederlandse grafische industrie.

Het SAP R/3-contract kwam begin 2007 in aanmerking voor verlenging. In oktober 2006 verzocht Tetterode daarom een aantal dienstverleners om voorstellen in te dienen voor het toekomstig beheer van haar ERP-software op basis van een één- of driejarig contract. Tetterode was zeer tevreden met de onberispelijke dienstverlening en krachtige regie van Schuberg Philis gedurende de eerste contracttermijn. Onder andere vanwege de beginselen van 'deugdelijk ondernemingsbestuur' en interne richtlijnen, besloot Tetterode evenwel om alternatieve uitbestedingsmogelijkheden te onderzoeken. Vanzelfsprekend werd ook Schuberg Philis uitgenodigd om een voorstel in te dienen. Na een vergelijking van de verschillende voorstellen kwam Tetterode tot de conclusie dat Schuberg Philis ook voor de komende drie jaar de beste optie was.

Met de verlenging van het contract werd de infrastructuur van Tetterode volledig herzien en toekomstgereed gemaakt in het datacenter van Schuberg Philis. Dit uiterst geavanceerde datacenter is gevestigd in Schiphol-Rijk en vormt de basis van de dienstverlening van zowel Schuberg Philis als Perfect for People, een partner van Schuberg Philis met jarenlange ervaring op het gebied van het implementeren en optimaliseren van SAP-oplossingen. Schuberg Philis blijft verantwoordelijk voor het hosten en beheren van de technische applicatie-infrastructuur. Perfect for People blijft zorgdragen voor het beheer en onderhoud van de SAP-toepassing.

Herman Albers, de financieel directeur van Tetterode: "Naast de onberispelijke dienstverlening en ongekend hoge uptime die Schuberg Philis ons tot dusver heeft geboden, is het voor Tetterode van groot belang om te kunnen voldoen aan de huidige richtlijnen van goed bestuur én om op financieel gebied volledige controle te hebben. Dankzij deze unieke mix van kwaliteiten is Schuberg Philis voor ons de partner bij uitstek".

Pim Berger, Managing Director van Schuberg Philis: "Wij zien de contractverlenging als teken van waardering voor het werk dat wij de afgelopen drie jaar hebben geleverd. Wij zijn zeer verheugd dat wij gezamenlijk met Perfect for People deze relatie kunnen voortzetten en Tetterode de komende jaren kunnen ondersteunen met onze expertise".

Over Tetterode
Tetterode-Nederland bv werd in 1851 opgericht onder de naam Lettergieterij Amsterdam (L.A.). In Nederland is Tetterode de marktleider op het gebied van offsetdruksystemen. Als 100% dochter van de Corporate Express Group vertegenwoordigt Tetterode A-merken zoals Heidelberg.