Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (2/8)

TILBURG, 2 augustus 2007

Tilburgse veelpleger aangehouden na bedreigingen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.35 uur een 27-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt meerdere mensen met een mes te hebben gedreigd. De verdachte, een veelpleger, probeerde zich aan zijn arrestatie te ontrekken door via de achterzijde van zijn woning te vluchten. Er ontstond een achtervolging door onder meer diverse tuinen van woningen. Uiteindelijk kon hij in een woning aan de Twentestraat worden aangehouden. Hij was daar via een raam de slaapkamer ingeklommen. De bewoners die lagen te slapen toen de man binnen drong waren erg ontdaan. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid.

De politie kreeg gisteravond in het tijdsbestek tussen 22.45 en 23.45 uur vier meldingen binnen dat een man die op een grijze scooter reed voorbijgangers bespuugde en hen bedreigde met een mes. De eerste melding kwam rond 22.45 uur vanaf de Conservatoriumlaan. Daarna kwamen soortgelijke telefoontjes over incidenten op de Statenlaan, Oerlesestraat, en de Beukenstraat. Twee vrouwen die op het trottoir van de Korvelseweg liepen, verklaarden dat een man op een scooter een van hen tijdens het passeren in de buikstreek getrapt had. Een medewerker van een café verklaarde aan de Beukenstraat dat er een luidruchtige man op een scooter het terras opreed. Hij riep luidkeels scheldwoorden. Hij kreeg direct het vermoeden dat de man drugs gebruikt had en vroeg hem te vertrekken. Hierop pakte de dader een mes en maakt daarbij stekende bewegingen in de richting van zijn gezicht. Uiteindelijk vertrok de agressieve man op zijn scooter.

Een van de agenten die het signalement op nam van de dader bij het incident aan de Beukenstraat, concludeerde door de specifieke details die de mensen daar wisten, dat de dader een 27-jarige Tilburger moest zijn, een man die bij de politie bekend staat als veelpleger. Vanwege de oplopende geweldsspiraal werd besloten de man onmiddellijk aan te houden. De agenten zijn hierop naar de woning van de verdachte gegaan. De veelpleger vluchtte via de achterzijde van de woning. De agenten daar waren geposteerd achtervolgden de verdachte, die via de achtertuin van zijn buurtman die woning binnen drong en er aan de voorkant weer uitkwam. Vervolgens rende hij een brandgang in en klom over schuttingen, tuinen in. In de Twentestraat is hij door een openstaand raam de slaapkamer van een woning binnen geklommen. Daar kon de verdachte, die door de manlijke bewoner werd vastgepakt, worden aangehouden. Beide bewoners waren beiden erg ontdaan. Zij hebben aangifte van huisvredebreuk gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Veelpleger betrapt bij auto-inbraak

TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de Spoorlaan een 28-jarige Tilburgse veelpleger op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak. De politie kwam de inbreker dankzij een alerte getuige die 112 belde op het spoor. Bij de overkapping van de NS station werd de verdachte aangetroffen. Hij had in zijn jas een autoradio verstopt. Hij wordt in elk geval verdacht van een inbraak in een Renault Laguna die op een parkeerplaats stond. De dief was met een schroevendraaier aan het wrikken geweest, hierdoor was het raam links achter kapot gegaan. Ook hebben beide portieren schade opgelopen. De aangetroffen autoradio is echter niet van deze inbraak afkomstig. De herkomst wordt verder uitgezocht. De verdachte is conform afspraken die gemaakt zijn met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

En weer een veelpleger aangehouden

TILBURG: Gisteren is aan het eind van de middag een 37-jarige Tilburger in een groot warenhuis aan de Heuvelstraat betrapt op winkeldiefstal. De dief, die bekend staat als veelpleger, verzette zich hevig bij zijn arrestatie en moest door drie bewakers onder bedwang gehouden worden. Hij had diverse shirtjes van der hanger gehaald en in een boodschappentas getopt. De verdachte is in verzekering gesteld. Inmiddels is gebleken dat hij gisteren in hetzelfde warenhuis en bij andere winkels meer diefstallen gepleegd heeft.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: Agenten hebben gisteravond omstreeks 21.00 uur op de Langestraat een 22-jarige man uit Teteringen aangehouden ter zake fietsdiefstal. De verdachte is in verzekering gesteld. Een getuige zag dat twee personen een fiets aan het openbreken waren voor het Centraal Station te Tilburg. De agenten die ter plaatse gingen zagen dat de verdachte een afgebroken fietsstandaard weg legde op het moment dat hij de politie zag. De politie is nog op zoek naar de mededader.

Politie onderzoekt poging tot beroving

TILBURG: Vanmorgen hebben twee meisjes van 13 en 15 jaar bij de politie aangifte gedaan dat zij op dinsdag 31 juli jl. omstreeks 19.00 uur het slachtoffer zijn geworden van een poging tot beroving. De meisjes liepen op de Heyhoefdreef. Nabij de skatebaan werden zij aangesproken door een viertal jongens. Een van de jongens eiste dat zij hun geld en mobieltje moesten geven. Om zijn eis kracht bij te zetten, bedreigde hij hen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uiteindelijk zijn die knapen zonder buit weggegaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar dit incident.

Auteur: Willem van Hooijdonk