Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 2 augustus 2007

Politie zoekt gestolen auto

BREDA: De politie is op zoek naar een gestolen auto, een grijze Suzuki Swift 1.3 Automaat, kenteken XH-89-KP. De auto is vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag weggenomen voor een woning in de Van Musschenbroekstraat (Liniekwartier). De 76-jarige eigenaresse van de wagen heeft donderdagochtend aangifte gedaan bij de politie. De vrouw is gehandicapt en is door de diefstal van haar auto ernstig onthand. Te meer omdat in de auto een aangepaste rolstoel van haar echtgenoot lag.

Aangehouden na belediging

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 13:45 uur op de Hamdijk een 20-jarige Bredanaar aangehouden wegens belediging. De verdachte beledigde een agent toen deze hem belette een andere man aan te vallen. De twee hadden kennelijk ruzie gekregen over een verkeerssituatie. Na verhoor werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

CHAAM: De politie heeft woensdagavond rond 18:00 uur op de Withagen een 21-jarige inwoner van Chaam aangehouden. Dit gebeurde nadat de man enkele motoragenten, aan het werk bij de Acht van Chaam, beledigden door zijn middelvinger naar hen op te steken. Na verhoor werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In zijn verhoor verklaarde de man de agenten niet te hebben beledigd.

CHAAM: De politie heeft woensdagavond rond 21:15 uur een 57-jarige man uit Rijen aangehouden. De man vond het nodig om in de Dorpsstraat een agenten te beledigen. Na verhoor werd de verdachte weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In zijn verhoor verklaarde de man de agente niet te hebben beledigd. Volgens hem zou een man die naast hem stond dat hebben gedaan.

CHAAM: De politie heeft woensdagavond rond 23:45 uur in de Kerkstraat een 18-jarige man uit Chaam aangehouden wegens belediging. De man zou een groepje agenten hebben uitgescholden en daarna zijn weggerend. Agenten vonden de man even later in een voortuin van een woning. De man is na verhoor in de loop van de donderdag op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 16:30 uur in de Lange Brugstraat twee 13-jarige Bredase meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal. De meisjes probeerden uit een winkel twee kledingstukken te stelen ter waarde van ongeveer veertig euro. Dit werd echter opgemerkt door personeel van de winkel. De twee bleken kledingstukken en accessoires uit verschillende winkels te hebben gestolen. Na verhoor op het bureau werden de twee overgedragen aan hun ouders. Mogelijk krijgen de twee een HALT-straf.

Aangehouden met balletjespistool

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 17:00 uur in het Valkenbergpark een 19-jarige Fransman aangehouden. Dit gebeurde nadat een getuige had gezien dat de man een pistool bij zich had. De politie trof de man aan in het park met een balletjespistool onder zijn riem. Het wapen is amper van een echt wapen te onderscheiden. De man weigerde mee te werken aan het vaststellen van zijn identiteit en aan een onderzoek en is daarom in verzekering gesteld.

Aangehouden na mishandeling

CHAAM: De politie heeft woensdagavond rond 20:45 uur in de Dorpsstraat een 20-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man zou even daarvoor een andere man een kopstoot hebben gegeven. De politie zag het gebeuren en hield de man meteen aan. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Illegale vreemdelingen aangehouden

BREDA: De vreemdelingenpolitie heeft donderdagochtend rond 09:30 uur twee illegale vreemdelingen aangehouden. Dit gebeurde na een tip van de Arbeidsinspectie. De twee, naar later bleek Chinese mannen (25, 64), waren aan het werk in een restaurant aan de Donk. Ze probeerden bij het zien van de agenten te ontkomen, wat niet lukte. De politie onderzoekt samen met de arbeidsinspectie de zaak. De twee zijn gedurende het onderzoek ingesloten.

Auteur: Manfredi Mauro