Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (02/08/07)

OOSTERHOUT NB, 2 augustus 2007

Twee mannen aangehouden na drugsbezit

GEERTRUIDENBERG: Politiemensen van het team Noodhulp hielden woensdag
1 augustus om 23.40 uur op het Schonckplein twee mannen aan, die in het bezit waren van hard- en softdrugs. De agenten reageerden op een melding over jeugdoverlast en troffen op het plein een groep jongeren aan. Ze gingen met hen in gesprek en vroegen de jongeren zich te legitimeren. Eén van hen, een 24-jarige inwoner van Raamsdonksveer, kon dit niet en reageerde bovendien langzaam. Ook had hij wit poeder aan zijn neus. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van drugs was, stelden ze een nader onderzoek in. De man bleek in het bezit te zijn van een zakje cocaine en een zakje weet. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.
Tevens controleerden de agenten een 25-jarige inwoner van Raamsdonksveer en de auto waarin hij reed. Deze verdachte bleek in het bezit te zijn van een XTC-pil en twee zakjes met daarin vermoedelijk speed. Ook deze drugs zijn in beslag genomen.
Beide verdachten moesten mee naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Ze hebben donderdag
2 augustus beiden een verklaring afgelegd en zijn daarna in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge steelt dure riem

WAALWIJK: Personeel van een kledingzaak in de Stationsstraat heeft woensdag 1 augustus om 15.30 uur een 37-jarige Waalwijkse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een riem ter waarde van EUR 185,95 te stelen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes afgingen. De vrouw werd overgedragen aan politiepersoneel en moest mee naar het bureau. Ze bekende de winkeldiefstal en kreeg een boete van EUR 240,- opgelegd. Als ze de boete niet betaalt, moet ze alsnog voor de rechter verschijnen.

Twee jongens aangehouden na vernieling

KAATSHEUVEL: In een attractiepark aan de Europalaan zijn woensdag 1 augustus om 15.00 uur een 17-jarige jongen uit Drunen en een 15-jarige jongen uit Scheveningen aangehouden. De twee worden ervan verdacht wandversiering te hebben vernield in één van de attracties. Ze hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd en zijn daarna heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Auto weg na woninginbraak

SLEEUWIJK: In de nacht van woensdag 1 augustus op donderdag 2 augustus is op de Rijksstraatweg een auto gestolen. Het gaat om een zwarte BMW 318, voorzien van het kenteken 31-PV-PG. De auto verdween van de oprit van een woning, kort nadat er in die woning was ingebroken. De inbreker of inbrekers wisten de woning binnen te sluipen en maakten daarbij de autosleutels buit.
De politie heeft een aangifte opgenomen. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Leonie van Ooijen