NOVA

02-08-2007

Adoptie of kinderhandel?
Een Nederlands echtpaar is in Sri Lanka gearresteerd omdat het een twee weken oude baby uit het land zou proberen te smokkelen. Morgen verschijnen ze voor de rechter. Kinderhandel, vermoedt de rechter; adoptie, menen de Nederlanders. Roelie Post, Nederlands ambtenaar bij de Europese Commissie en in Brussel van 1999 tot medio 2005 verantwoordelijk voor het 'dossier Roemeense kinderen', geeft commentaar in de studio.

Doden na instorten brug over Mississippi
Zeker negen mensen zijn gisteren in de Amerikaanse stad Minneapolis omgekomen toen tijdens de avondspits een brug over de Mississippi instortte. Een verslag vanuit Minneapolis van correspondent Willem Lust.

Toenemend geweld tegen homo's
'We are Amsterdam Pride', dat is het motto van de Gay Pride die vandaag begint en het hele weekeinde de vele gezichten van de homogemeenschap wil laten zien. Het is niet alleen een feestje want steeds vaker worden homo's weer bedreigd en in elkaar geslagen. In Amsterdam waren deze week opnieuw twee incidenten. Veel slachtoffers gaan nog steeds niet naar de politie. En dus gaat de politie in Amsterdam nu zelf naar de homo-uitgaansplekken.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht