Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 02-08-2007

Dronken fietser aangehouden voor baldadigheid

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond op de Van Grobbendoncklaan een 46-jarige Duitse man opgepakt in verband met openbare dronkenschap en baldadigheid. Hij viel op omdat hij hevig slingerend over de rijbaan fietste. Toen hij door agenten werd aangesproken gooide hij zijn fiets tegen een hekwerk, waarop hij werd aangehouden. De man is ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte van woninginbraak aangehouden

s-Hertogenbosch/Rossum De politie van Den Bosch heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 26-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Agenten zagen hem omstreeks 05.00 uur wegduiken achter een auto op de Reiskameraad, waarna men een onderzoek instelde. De man vluchtte weg maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van sleutels van een personenauto, die eerder die nacht bij een woninginbraak in Rossum was gestolen. Ook de ontvreemde auto werd aangetroffen en voor technisch onderzoek veiliggesteld. De man is voor het verdere onderzoek overgedragen aan de politie Gelderland-Zuid.

Verdacht van doorrijden na aanrijding

Drunen - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 2 augustus 2007 een 29 jarige inwoner van Vlijmen aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de Honderdbunderweg. Daarbij werd tijdens het elkaar passeren de buitenspiegel van de personenauto van een 39 jarige Vlijmenaar beschadigd. De tegenpartij reed daarna door. De 39 jarige automobilist is achter de tegenpartij aangereden. De tegenpartij wenste niet mee te werken aan het uitwisselen van gegevens en reed weer door. Aan e hand van het kenteken wist de politie de verdachte op te sporen. De 29 jarige verdachte bleek ook nog onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Hij is aangehouden en na zijn verhoor in vrijheid gesteld.

Spoor van vernielingen in Heusden en Herpt

Heusden/Herpt In de nacht van woensdag op donderdag zijn er in Oudheusden en Herpt diverse vernielingen gepleegd. Tot nu toe heeft de politie een negental aangiftes opgenomen van vernielingen in de Gerard van Oostromstraat, De Oosters, de Irenstraat, de Hoofdstraat en de Beatrixstraat. Er zijn vernielingen aangebracht in tuinen, autospiegels en ruitenwissers vernield en banden lek gestoken. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt benadeelden aangifte te doen. Ook wil het politieteam in Heusden graag in contact komen met personen, die woensdagavond dan wel in de nacht van woensdag op donderdag zaken hebben waargenomen die mogelijk verband kunnen houden met deze vernielingen. Telefoon 0900-8844. Kent u de dader en wilt u anoniem blijven dan kan ook gebeld worden met de Misdaad Anoniem lijn: 0800-7000.

Gewonden bij aanrijding

Sint Oedenrode Woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond er op de Liempdseweg een verkeersongeval plaats waarbij vier personen gewond zijn geraakt.

Een 32 jarige man en zijn 31 jarige vrouw uit Sint Oedenrode reden met achterop hun kinderen van 3 en 2 jaar over de Liempdseweg in de richting van Sint Oedenrode. Achter hen naderde een personenauto die werd bestuurd door een 26 jarige vrouw uit Gemert. Bij nadering van een bocht twijfelde de vrouw of zij de fietsers nog zou in gaan halen of niet. Omdat er uit tegengestelde richting een auto naderde, besloot ze toch te remmen. Naar eigen zeggen trapte ze waarschijnlijk op het gaspedaal in plaats van op de rem. Teneinde te voorkomen de fietsers aan te rijden week ze uit naar rechts. Zij raakte vervolgens een boom met het gevolg dat zij alsnog in botsing kwam met de fietsers. Haar auto kwam op de kop tot stilstand en de vrouw met haar twee jarige kind raakten onder de auto bekneld. Er is een traumaheli ingezet bij de hulpverlening. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De aard van het opgelopen letsel is bij de politie niet bekend.

Politie houdt fietsendieven aan

Vught/Kerkdriel Op woensdagavond zijn door de politie twee mannen uit Kerkdriel aangehouden, nadat zij bij motel Vught twee fietsen hadden gestolen. Oplettende getuigen hadden gezien dat de mannen van 26 en 27 jaar, de fietsen in een bestelauto hadden geladen waarna zij het kenteken noteerden. De mannen konden vervolgens kort daarna bij de woning van één van de twee worden aangehouden. Zij waren op dat moment nog bezig de sloten van de fietsen open te slijpen. Het benadeelde echtpaar uit Den Dungen heeft hun fietsen inmiddels terug gekregen. De verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten.

Verkeersongeval met letsel

Boekel Woensdagmiddag vond er op de kruising Bovenstehuis Vosdeel Peelsehuis in Boekel een aanrijding plaats tussen een trekker met oplegger, bestuurd door een 47 jarige inwoner van Brakel en een bromfiets die bestuurd werd door een 17 jarige inwoner van Odiliapeel.

De trekker met oplegger kwam vanaf het Vosdeel en sloeg op de kruising rechtsaf naar het Peelsehuis. De bromfieters, die achterop een eveneens 17 jarige jongen uit Odiliapeel vervoerde, reed over het Peelsehuis in de richting van de kruising. De bromfietser botste vervolgens tegen de flank van de trekker met oplegger. De bestuurder van de bromfietser raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn passagier bleef nagenoeg ongedeerd.

Winkeldiefstal

Oss Donderdagmorgen is in een winkel aan de Walstraat een 18 jarige inwoonster van Berghem betrapt op het plegen van winkeldiefstal. Zij had een spijkerbroek weggenomen ter waarde van 34,95. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist

Gassel De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 28 jarige automobilist uit Grave aangehouden. Bij controle op de Schaarweg bleek dat hij zo diep in het glaasje had gekeken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.