ABVAKABO FNV

Ongeorganiseerden SNT willen zich organiseren

De voorzitter van de ondernemingsraad van SNT Nederland heeft onlangs bekend gemaakt dat enkele or-leden van plan zijn om een eigen vakbond op te richten. Uiteraard juichen wij toe dat deze tot dusver ongeorganiseerde or-leden nu inzien dat het belangrijk is om je te organiseren.

Hoewel ABVAKABO FNV het niet altijd eens is met deze groep ongeorganiseerde or-leden, zijn wij erg blij met het feit dat zij zich bezorgd maken om de positie van de werknemers bij SNT, want dat doen wij ook. En ding begrijpen wij echter niet. Waarom willen deze or-leden een aparte ondernemingsvakbond? Als zij lid van ABVAKABO FNV worden, dan kunnen zij invloed uitoefenen op de standpuntbepaling binnen de vakbond.

De ondernemingsraad is formeel gezien geen partij bij de cao-onderhandelingen. Die vinden namelijk plaats tussen de werkgever en de vakorganisaties. In de huidige vakbondsdemocratie werkt het zo dat de leden van de vakorganisaties invloed kunnen uitoefenen op de inzet en de uitkomst van de cao-onderhandelingen. Uiteraard leggen wij onze oren ook te luister bij andere partijen. Zo is er in het hele proces regelmatig contact geweest met de ondernemingsraden. Maar, onze leden bepalen uiteindelijk of zij kunnen leven met een bepaalde afspraak.

ABVAKABO FNV heeft medio 2006 samen met de leden een inzet voor de cao-onderhandelingen geformuleerd. Deze inzet staat nog steeds overeind. ABVAKABO FNV wil voorkomen dat de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van SNT verkwanseld worden en blijft ook strijden voor een verbetering van de cao voor alle werknemers van SNT. 02-08-2007, Overige cao's | Meer over: callcentra, contactcenter, snt