Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 2 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 02-08-2007

Kudde koeien op straat

Zaandijk, 1 augustus 2007, 18:06 uur

De politie heeft woensdagavond een kudde losgebroken koeien terug naar het weiland gedreven. Surveillerende agenten zagen dat een kudde koeien en een stier waren ontsnapt uit hun weiland. De dieren liepen over de Fortuinlaan in de buurt van de A8. De dieren zijn zo snel mogelijk weer in een weiland gedreven en de eigenaar uit Westzaan werd in kennis gesteld.

Sieraden bejaarde vrouw gestolen

Purmerend, 2 augustus 2007, 06:08 uur

Een 88-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan het Rietgorsplein. De vrouw verklaarde dat ze rond 06.00 uur wakker werd en een man in haar kamer zag. Hij vluchtte via het balkon naar buiten. Het slachtoffer had 's nachts haar balkondeuren open laten staan. Er zijn veel sieraden meegenomen, waaronder twee trouwringen. De vrouw gaf het volgende signalement op:

- Blanke jongen van ong. 20 jaar met lang donker haar

- Droeg een bruin vest/leren jas

- Lengte 190 cm


De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met wijkteam Overwhere, via 0900-8844.

Wielrenners ten val

Purmerend, 1 augustus 2007, 19:56 uur

De politie heeft een 21-jarige Monnickendammer aangehouden op verdenking van het doorrijden na een ongeval. De politie werd gebeld dat een groep wielrenners was gevallen op het fietspad bij de Texaco aan de Provincialeweg N247 in Monnickendam. Ter plekke trof de politie 3 gewonde wielrenners aan en hun zwaar beschadigde fietsen. De renners verklaarden dat ze in een groepje van tien fietsten en erg waren geschrokken van een auto die plotseling voor ze stond. Ze hadden massaal op de rem getrapt, met een valpartij als gevolg. De auto werd niet geraakt, maar drie wielrenners liepen schaafwonden op aan handen, armen en benen. De automobilist reed door, echter het kenteken werd genoteerd. De politie bracht de bestuurder een huisbezoek, maar daar was hij niet. De man werd ontboden aan het bureau. Hij verklaarde dat hij nadat hij had getankt wilde keren en de fietsers wel had gezien, maar dacht dat het wel kon. Hij had zijn raampje naar beneden gedaan, maar werd volgens hem uitgescholden. De verdachte verklaarde erg geschrokken te zijn en begreep achteraf wel dat hij als getuige, en mogelijke veroorzaker, had moeten blijven staan tot de komst van de politie. Hij wilde een deel van de schade te vergoeden.

Vaarsurveillance

Wormer, 1 augustus 2007

De politie heeft op de zonnige woensdagmiddag van 1 augustus een vaarsurveillance gehouden op het Zwet en de Poel. Ondanks de drukte werden slechts vier bekeuringen uitgeschreven en hadden de meeste bootbezitters hun zaken op orde. Drie schippers moeten 50, - betalen omdat ze te hard voeren. Een 22-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Heemskerk en Wormer voeren zonder vaarbewijs. Deze overtreding kost hun 300,-.

Inbraken Peperstraat

Zaandam, 1 augustus 2007,

Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht na twee woninginbraken op de Peperstraat. De politie werd gebeld door de 22-jarige bewoner van een van de woningen. Bij het naar boven gaan viel het de agenten op dat de deur van een van de andere woningen openstond. Op aanbellen werd niet opengedaan. Eenmaal binnen werd een grote ravage aangetroffen. Alle kasten waren doorzocht en leeggetrokken en lades uit kasten gehaald. Omdat de eigenaar niet te bereiken was is onbekend wat er weg is. De politie heeft bericht achtergelaten voor de bewoner en gezorgd voor afdichting. In de woning waar de politie in eerste instantie voor kwam is een laptop, videocamera en een fototoestel weggenomen. Tevens was de spaarpot geleegd.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Purmerend, 1 aug, 20:47 uur

Op de Purmersteenweg hebben agenten woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige automobilist uit Purmerend omdat hij onder invloed van veel te veel drank reed. De man had een alcoholgehalte van 1,5, dat is anderhalf keer zo veel als wettelijk is toegestaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en de Purmerender mocht acht uren lang geen enkel voertuig besturen.

Motorrijders in de fout

Oudendijk/ Broek in Waterland, 1 aug

Tijdens verschillende politiesurveillances werden woensdag twee motorrijders bekeurd waarbij een 33-jarige motorrijder uit Hoorn zijn rijbewijs moest inleveren. De man uit Hoorn werd woensdagmiddag aan de kant gezet op de Provincialeweg N247 in Oudendijk. De motorrijder viel op omdat hij inhaalde over een doorgetrokken streep. Tijdens de daarop volgende achtervolging werd een hoogste snelheid gemeten van 166 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan. Vervolgens negeerde de hardrijder, in Oudendijk, opnieuw een (tijdelijk) inhaalverbod in verband met wegwerkzaamheden. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

De tweede motorrijder, een 19-jarige Amsterdammer werd betrapt op de Provincialeweg N247 in Broek in Waterland. Agenten zagen de motorrijder vijf voertuigen rechts inhalen. Eenmaal aan de kant gezet, bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van het vereiste motorrijbewijs. De man kreeg twee boetes, één voor het rechts inhalen en één voor het rijden zonder rijbewijs.

Hardrijders

Zaandam, 1 aug, 19:00-21:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Hoofdtocht heeft de politie woensdagavond vijftien hardrijders aan de kant gezet. Alle bestuurders, waaronder ook een vrachtwagenchauffeur, reden zo'n 30 km per uur te hard. De hoogste snelheid bedroeg 99 km per uur (na correctie).

Op de Kepplerstraat werd woensdagavond ook op snelheid gelet. Hier reden 36 van de 417 passanten, uit beide richtingen, te hard. De hoogste snelheid bedroeg 79 km per uur. Op de Kepplerstraat werden de snelheid gemeten met behulp van een radarauto terwijl op Hoofdtocht gebruik werd gemaakt van een lasergun. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur.

80 km per uur te hard

Wijdewormer, 1 aug, 19:00-22:00 uur

Op de A7 werd woensdagavond op snelheid gecontroleerd waarbij een hoogste snelheid van 198 km per uur (na correctie) werd gemeten. In totaal reden 315 bestuurders harder dan 120 km per uur. Van 2750 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Laatst gewijzigd 02-08-2007 16:22 | © Politie Zaanstreek-Waterland |