Zes arrestaties in hennepkwekerij

Oss, 02-08-2007

Politie arresteert zes personen in hennepknipperij

Oss De politie heeft woensdagavond in een loods aan de Rijnstraat in Oss zes personen aan-gehouden. Het betreft drie mannen uit Odiliapeel (37 jaar), Nijmegen(22 jaar) en Heesch (35jaar), twee vrouwen uit Oss (37 en 29 jaar) en een vrouw uit Lith (45 jaar). Zij waren bezig met het knippen van hennepplanten. Zij zijn allen als verdachten gehoord en later op de avond weer in vrijheid gesteld.

Tijdens hun surveillance werden medewerkers van de bike-unit van de politie er door een ge-tuige op attent gemaakt dat in de omgeving van de loods een sterke hennepgeur hing. De bikers stelden een onderzoek in en troffen de zes verdachten aan. In totaal zijn 7 kilogram geknipte henneptoppen en 47,5 kilogram hennepplanten in beslaggenomen.

In de loods stonden verder een grote hoeveelheid potten, 50 zakken potgrond, koolstoffilters en andere apparatuur geschikt en bestemd voor het inrichten van een hennepkwekerij.

Zowel de eigenaar als de 54 jarige Osse huurder van de loods zijn door de politie gehoord. Het politieonderzoek is nog gaande.