Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 2 augustus 2007

Persbericht

Keurmerk Veilig & Schoon voor Zwembad Engeland in Ruinen

Vanmorgen 2 augustus 2007 heeft zwembad Engeland in Ruinen opnieuw het keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Deze keuring vindt ieder jaar plaats en is in handen van Stichting Zwembadkeur®, een initiatief van onder anderen de RECRON en Vereniging Sport en Gemeenten.

Zwembad Engeland voldoet aan alle veertig wettelijke bepalingen die het keurmerk Veilig & Schoon voorschrijft, zoals het hebben en actualiseren van een toezichtplan, calamiteitenplan, klachtenprocedure, ongevallenregistratie, milieuvergunning en legionellabeheersing. Daarnaast voldoet het zwembad aan regels voor brandveiligheid en zijn de speel- en attractietoestellen goedgekeurd. Ook zaken als werkoverleg en functionerings-gesprekken spelen een rol bij het toekennen van het keurmerk. Tevens wordt er gekeken of er positief gehoor is gegeven aan de jaarlijkse, onverwachte controles door de provincie. Hiermee houdt het zwembad zich volledig aan de zwembadwet, wat ook een van de vereisten van het keurmerk is.

Bedrijfsleider E. Annen is dagelijks met de eisen en processen van het keurmerk bezig. Per week geeft Stichting Zwembadkeur® aan welke procedure hij moet beoordelen en/of bijwerken. Op deze wijze blijft de totale bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk, wat geresulteerd heeft in het toegekende keurmerk.

Annen en zijn medewerkers zijn ontzettend trots op het behaalde resultaat en

hopen nog veel bezoekers in augustus te mogen ontvangen.

///////////////////////////////