Dexia Bank


Overgrote meerderheid beleggers Dexia Bank Nederlandaccepteert Duisenberg-Regeling,waardoor de juridische risico's aanzienlijk worden beperkt

2/08/2007

Een overgrote meerderheid van de aandelenleasebeleggers van Dexia Bank Nederland (Dexia) vindt de Duisenberg-Regeling een aanvaardbare oplossing.

Op 25 januari 2007 verklaarde het Hof van Beroep van Amsterdam de Duisenberg-Regeling bindend. Op grond van deze beschikking op basis van de "Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade" is de Duisenberg-Regeling bindend, indien cliënten niet geopt-out hebben binnen een periode van zes maanden, die eindigde op 31 juli 2007.

Van de 190.000 cliënten die hierbij betrokken waren, hebben ongeveer 24.700 een opt-out verklaring ingediend gedurende de periode van zes maanden. Het gaat hierbij voornamelijk om leden van Leaseproces B.V. (ongeveer 16.000 cliënten). Daarnaast hebben zo'n 2.400 cliënten, die al een procedure tegen de bank hebben lopen, een opt-out verklaring ingediend. Dat betekent dat slechts 6.400 cliënten die geen deel uitmaken van Leaseproces en nog geen gerechtelijke procedure waren gestart, besloten hebben om uit te stappen.

Dit betekent vooral dat er een einde is gekomen aan de juridische onzekerheid rond 165.300 cliënten die geen opt-out verklaring hebben ingediend.

Dexia blijft ervan overtuigd dat de Duisenberg-Regeling een redelijke regeling is en zal zijn standpunt blijven verdedigen ten aanzien van de cliënten die een opt-out verklaring hebben ingediend.