Gemeente Dongen


Zomerspelen: onvergetelijk voor kinderen

Toverschool Miracules, Op de Boerderij, Het Wondere Woud, Zomercarnaval en Het leven in Alcatraz. Het zijn de vijf themas van de Zomerspelen 2007. De leiding heeft weer alles uit de kast gehaald om de Dongense jeugd een onvergetelijke zomer te bezorgen.

Kinderen van groep 1-2 Noorderpoort brengen hun tijd door op de boerderij Zon driehonderd kinderen van groep 1-2 Noorderpoort brengen hun tijd door op de boerderij. Dat vinden de meesten in een woord geweldig! Want zeg nou zelf: wat is er leuker dan een week lang met je vriendjes een spannend spel spelen en meehelpen op een echte boerderij? En het moet gezegd: de stal, de dieren, de tractor, de muziek en al die boeren en boerinnen maken het plattelandsgevoel compleet.

Deze week is groep 1-2 in de ban van de rijke familie Goudhaan en de arme familie Fladder, die allebei de jaarlijkse ei-wedstrijd willen winnen. Teun Fladder doet zelfs een speciaal dansje waardoor zijn kippen extra mooie eieren leggen. De Goudhanen zijn daar zo jaloers op, dat ze hem een in-de-war-drankje geven. Je raadt het al: van dat dansen komt niets meer terecht. Ondertussen wordt Roos Goudhaan verliefd op Teun... Kortom, genoeg ingrediënten voor een boeiend verhaal over arme en rijke kippen. De kinderen zijn dan ook muisstil tijdens de toneelstukjes.

Het leuke van de Zomerspelen is dat fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Zo leren de deelnemertjes ook wat er allemaal moet gebeuren op een boerderij, zoals koeien melken, hooien en kippen voeren en ze spelen bijvoorbeeld domino met boerderijdieren. Alle ervaringen zorgen vaak voor leuke gesprekjes thuis. Hoe het vandaag was? Niet vet hoor. Ze hebben Teun gif gegeven en nou trilt hij helemaal. Stout hè, mama? Hmm, dan vertellen we maar niet wat er woensdag met Teun gebeurt...

Voor meer informatie én foto's kijk op www.dongensejeugdraad.nl

Laatst gewijzigd: 2-8-2007