Gemeente Dongen


Zomerspelen kunnen niet zonder vrijwilliger

Iedere ouder zal het gevoel herkennen: hoe hou ik in hemelsnaam mijn kinderen tijdens de vakantie bezig? De organisatie van de Zomerspelen kent dit probleem in het groot: hoe houden we een week lang 1700 Dongense kinderen zoet?

'Vrijwilligen bij de Zomerspelen is vaste prik voor mij' De oplossing is al 47 jaar hetzelfde. Honderden vrijwilligers uit Dongen zetten een week lang hun beste beentje voor om de Zomerspelen tot een succes te maken. Dit gebeurt op verschillende manieren. In het bestuur van de stichting, als verklede trol op een podium, in de koffieploeg, de filmploeg, bij het opbouwen van alle decorstukken enz enz.

Zonder vrijwilligers zijn we nergens. Dat is simpel, vertelt Rolf Rombouts, voorzitter van de Dongense jeugdraad die de Zomerspelen organiseert. Wij zijn iedereen dankbaar die zich geheel belangeloos een week lang uit de naad werkt. En dan heb ik het nog niet over de voorbereidingen, waar ook veel mensen bij betrokken zijn.

De Zomerspelen kunnen dus niet zonder vrijwilligers, maar het lijkt erop dat de Dongense vrijwilligers ook niet zónder de spelen kunnen. In een tijd waar het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden, is er bij de Zomerspelen zelfs een wachtlijst! We hebben deze week 300 mensen ingezet, maar we hadden meer aanmeldingen.

De belangrijkste verklaring voor deze luxesituatie is volgens Rombouts de sfeer. We hebben iedere avond een borrel in De Poort, dat zal zeker meespelen. Bovendien heeft iedere Dongenaar in zijn jeugd als kind meegedaan aan de Zomerspelen. Dat is de beste reclame. Er zijn verschillende studenten die tijdens deze periode weer een tijd bij hun ouders logeren om hier vrijwilliger te kunnen zijn.

Hubert Broeders (24) is een van de vele vrijwilligers. Als kind opgegroeid met de Zomerspelen loopt hij op dinsdag in een ondefinieerbaar trollenpak rond bij het Wondere Woud achter de Sint Janschool. Toen ik 15, 16 jaar was ben ik begonnen als vrijwilliger. Het is vaste prik voor mij en hartstikke leuk.

Voor meer informatie én foto's kijk op www.dongensejeugdraad.nl

Laatst gewijzigd: 2-8-2007