Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie vervolgt hoofdagente

2 augustus 2007

Gepubliceerd op: 2-8-2007 16.08
Persbericht Openbaar Ministerie Almelo

Openbaar Ministerie vervolgt hoofdagente

Op vrijdag 20 april vond op de A1 bij Hengelo een ongeval plaats waarbij een 35-jarige ambulancebroeder zwaar gewond raakte. Hij overleed 22 april aan zijn verwondingen. Bij het ongeval was een politieauto betrokken die bestuurd werd door een 36-jarige hoofdagente van het korps Twente. Naar de toedracht van het ongeval is door de Rijksrecherche onderzoek gedaan. Op basis van de uitkomst van het onderzoek heeft het Openbaar Ministerie besloten om de agente die de politieauto bestuurde te vervolgen.

Vervolging

Het Openbaar Ministerie heeft besloten om tot vervolging over te gaan wegens het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop.

Het ongeval

Het ongeluk gebeurde 20 april rond 18.35 uur op de A1 tussen de afslag Hengelo-Borne en de afslag Hengelo-Noord. De politieauto was onderweg om assistentie te verlenen bij een onwelwording langs de A1. Daar had de bestuurder van een personenauto zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd, omdat een passagier onwel was geworden. Terwijl de ambulanceverpleegkundigen ter plaatse eerste hulp verleenden, arriveerde de politieauto. Deze raakte bij het aanrijden naar de plaats van het ongeval een vrachtauto en botste vervolgens tegen de geparkeerde personenauto waarin de ambulancemedewerker op dat moment de onwel geworden vrouw behandelde.

Bij het ongeval raakte de ambulancemedewerker zwaar gewond. Hij werd in kritieke toestand per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Op 22 april overleed hij aan zân verwondingen. De twee inzittenden van de politieauto raakten bij het ongeval licht gewond. Dit geldt ook voor de vrouw die onwel was geworden. Alledrie werden ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Vanwege het feit dat een politieauto van de politie Twente betrokken was bij een dodelijk ongeval werd de rijksrecherche ingeschakeld om de toedracht van het ongeval te onderzoeken.
Â