Relatieplanet pakt internetoplichter aan


RODEN, 20070802 -- Relatieplanet.nl , de grootste internet-datingsite van Nederland, heeft al jaren last van typosquatting, waarbij derden sterk op relatieplanet.nl lijkende domeinnamen registreren om op die manier verkeer (en daaruit inkomsten) te genereren op hun websites. Bij vonnis van de Rechtbank Amsterdam is één van deze inbreukmakers - bij verstek - veroordeeld om de domeinnaam relatieplanner.nl over te dragen aan Relatieplanet en tevens is hij veroordeeld om een schadevergoeding van ¤ 7.500,00 en de kosten van de procedure te betalen aan Relatieplanet.

Voorbeelden uit het verleden waren domeinnamen als relatieplaneet.nl / relatieplenet.nl / relatiplanet.nl, waartegen direct door Relatieplanet is opgetreden. In alle gevallen heeft Relatieplanet dit in overleg met de inbreukmakers kunnen regelen.

Verleden jaar werd Relatieplanet geconfronteerd met een nieuw voorbeeld van typosquatting via het domein relatieplanner.nl, waarbij ook het uiterlijk van de website op dit domein sterk leek op de website van Relatieplanet.

Achter het domein relatieplanner.nl bleek een man schuil te gaan uit Nijmegen, handelend onder de naam ART-DISPLAY, die ook op de website internetoplichting.nl bekend was, en die een spookbestaan leidt in Nederland, door wel actief te zijn op internet maar die nergens officieel (meer) staat geregistreerd.

Relatieplanet heeft via haar vaste advocaat, Mr. M. Ellens van Teurlings & Ellens Advocaten te Amsterdam, uiteindelijk een gerechtelijke procedure gevoerd tegen deze oplichter.

Bij vonnis van de Rechtbank Amsterdam is de inbreukmaker - bij verstek - veroordeeld om de domeinnaam relatieplanner.nl over te dragen aan Relatieplanet en tevens is hij veroordeeld om een schadevergoeding van ¤ 7.500,00 en de kosten van de procedure te betalen aan Relatieplanet.

Het domein relatieplanner.nl is inmiddels overgedragen aan Relatieplanet.

Relatieplanet voert, aldus haar directeur Chris van Tuijl, een strikt beleid tegen inbreuken op haar merk Relatieplanet en haar domeinnamen en zij zal dat beleid in de toekomst - zo nodig via gerechtelijke procedures - voortzetten en inbreuken direct aanpakken.