EOS projectenboek `Energie in Beweging'


Alle elementen voor een duurzame toekomst

UTRECHT, 20070802 -- Voor verduurzaming van de energievoorziening is ook veel onderzoek en ontwikkeling nodig. Het programma Energie Onderzoek Subsidie (EOS) ondersteunt concrete projecten, vaak in het kader van de EnergieTransitie. Daarbij gaat het om het hele scala van activiteiten, van onderzoek naar de haalbaarheid van prille ideeën tot en met demonstratie van concrete nieuwe apparaten, systemen en concepten. Het EOS projectenboek `Energie in Beweging' laat de lezer in woord en beeld beleven wat er op dit moment in Nederland gebeurt op het gebied van energieonderzoek en innovatie. Het biedt in één keer overzicht van de actuele ontwikkelingen voor thema's als nieuwe industriële processen, energieneutrale glastuinbouw, duurzame infrastructuren, water als energiebron, wonen en werken en schoon fossiel.

Innovaties

De meest opvallende projecten die via EOS subsidie ontvingen komen bij monde van 14 projectleiders in het projectenboek aan het woord. In de kantlijn treft u nog talrijke andere projecten aan. Dat bedrijven de kansen voor innovatieve energieprojecten ook zien, blijkt uit de stijging van het aantal, kwalitatief hoogwaardige, aanvragen voor EOS-regelingen in de laatste tenderrondes. `Energie in Beweging' laat zien dat er voor creatieve energie-ideeën volop ruimte is, nu en in de toekomst.

Meer dan alleen subsidie
Afgezien van subsidiëring, stimuleert EOS ook op andere wijzen de ontwikkeling van nieuwe energiekennis en de toepassing ervan. Het programma organiseert regelmatig workshops, congressen en andere evenementen. Daarnaast zijn er kennisnetwerken en ondersteunt EOS actief de samenwerking met buitenlandse partijen.

Kijk voor meer informatie en actueel nieuws over het programma Energie Onderzoek Subsidie op www.senternovem.nl/eos. Hier kunt u ook gratis het projectenboek 'Energie in Beweging' downloaden.





SenterNovem