Startschot voor de Internet Auto Award 2007

01/08/2007 12:34



PR Newswire



MÜNCHEN, Deutschland, August 1 /PRNewswire/ --
- AutoScout24 is op zoek naar de populairste auto's

- Verkiezing tot Europa's grootste publieksprijs van de automobielbranche begint op 2 augustus

- Doe mee onder http://www.internetautoaward.nl en win een Audi TT Roadster of een Volkswagen Golf

op 2 augustus gaat we van start: dan begint voor de zesde maal op rij de verkiezing voor de Internet Auto Award van AutoScout24. Bij de grootste internetpublieksprijs van de automobielbranche in Europa onderscheidt AutoScout24 in negen categorieën de populairste auto's met de bij de automobielfabrikanten begeerde CAROLINA. Het bijzondere van deze onderscheiding: het is een zuivere consumentenonderscheiding waarbij de jury uitsluitend uit internetgebruikers en autobestuurders bestaat. Via het platform AutoScout24 nemen bovendien vooral autobestuurders deel die serieus op zoek zijn naar een auto.

Wat zijn uw lievelingen in de Europese landen?

Heel nieuw in dit jaar: AutoScout24 gaat met CAROLINA de grens over en vraagt voor het eerst ook de internetgebruikers in andere Europese landen om de populairste voertuigen van hun land te kiezen. Zo kiezen bijvoorbeeld gebruikers in Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk en Zwitserland hun favorieten.

Houden Italianen werkelijk van Fiat en Ferrari? Rijden de Fransen echt het liefst in een Peugeot of Renault? En zijn de Duitsers daadwerkelijk absoluut overtuigd van Audi, BMW of Mercedes? Om daarop een antwoord te vinden, is er voor het eerst de speciale evaluatie van de naties. Hierbij worden alleen de stemmen geteld die direct vanuit het desbetreffende land worden afgegeven! AutoScout24 intensiveert daarmee opnieuw haar internationale oriëntatie.

Onder http://www.internetautoaward.nl kunt u t/m 24 september in het internet stemmen op de populairste auto`s. Uiteindelijk ontvangen de winnaars van de afzonderlijke categorieën de begeerde CAROLINA, terwijl twee internetgebruikers een auto winnen. AutoScout24 verloot namelijk onder alle deelnemers een Audi TT Roadster 2.0 TFSI(i) ter waarde van 40.000 Euro en een Volkswagen Golf 1m4 TSI(i) ter waarde van 23.000,- Euro.

De Internet Auto Award heeft zijn positie als grootste
internetpublieksprijs van de automobielbranche in Europa kunnen verstevigen - meer dan een half miljoen afgegeven stemmen verleden jaar spreken een duidelijke taal. Er wordt gestemd in de categorieën 'Kleine wagens', 'Compacte klasse', 'Middenklasse', 'Hogere middenklasse', 'Hoge & luxe klasse', 'Vans & compacte klasse', 'SUV's & terreinwagens', 'Cabrioletten' en 'Sportwagens & coupés'. Gekozen wordt steeds uit maximaal 20 verschillende voertuigen.

Benoeming volgens uniforme regels

De basis die geldt voor de voertuigen die benoemd werden voor de Internet Auto Award 2007, werd bepaald aan de hand van verschillende statistieken en criteria met inachtneming van waarderingssleutels. Criteria waren bijvoorbeeld de classificatie van de op de AutoScout24-landenpagina's meest gezochte nieuwe auto's en jonge occasions, maar ook de klikfrequentie van de gelezen artikelen in het AuotScout24-magazine en de wekelijkse AutoScout24-newsletter. Deze en andere criteria werden in een complexe procedure met elkaar vergeleken en beoordeeld, waarna de resultaten binnen het kader van een bijzondere vergadering van de AutoScout24-redactie en het productmanagement werden besproken voordat de voertuigen uiteindelijk genomineerd werden.

CAROLINA als Award

Alle winnaars ontvangen de begeerde CAROLINA-onderscheiding, een buitengewone trofee die speciaal voor de gerenommeerde publieksprijs werd ontworpen. CAROLINA is vandaag het boegbeeld van de grootste Europese internetpublieksprijs van de automobielbranche. Naast de vormgeving staat ook de naam in directe relatie tot de auto: "CAROLINA" is een woordcreatie uit de begrippen "Car" en "Online".

De uitreiking van de Internet Auto Award vindt op 18.10.2007 plaats binnen het kader van een feestelijk evenement in München.

(i) Audi TT Roadster 2.0 TFSI: brandstofverbruik in l/100 km: bebouwde kom 10,8; buiten de bebouwde kom 6,1; gecombineerd 7,8; CO2-emissie in g/km: gecombineerd 186; Volkswagen Golf 1.4 TSI: brandstofverbruik in l/100 km: bebouwde kom 8,2; buiten de bebouwde kom 5,2; gecombineerd 6,3; CO2-emissie in g/km: gecombineerd 149

Voor meer informatie over de deelname verwijzen wij naar http://www.internetautoaward.nl

Over AutoScout24

AutoScout24 is Europa's grootste autoportaal in het internet en biedt de maandelijks meer dan 4,2 miljoen gebruikers (ACTA 2006) ongeveer 1,6 miljoen autoadvertenties op vijf verschillende marktpleinen: nieuwe auto's en occasions, kleine vrachtwagens, motorrijwielen, onderdelen & accessoires. In heel Europa maken meer dan 30.000 dealers gebruik van AutoScout24 om onderling auto's te kopen en te verkopen en ook voor de verkoop aan particuliere kopers.

De aanbiedingen van AutoScout24, een onderneming die behoort tot de Scout24-groep, worden maandelijks geschakeld door ongeveer zes miljoen mensen. Scout24 maakt het voor haar klanten gemakkelijker om producten, diensten en contacten te vinden of aan te bieden en bespaart zo veel tijd en geld. Naast AutoScout24 behoren ElectronicScout24, FinanceScout24, FriendScout24, ImmobilienScout24, JobScout24 en TravelScout24 tot de Scout24-groep. Scout24 is een onderdeel van het Duitse Telekom-concern.

Contact:

Enrico Beltz
Hoofd van PR
AutoScout24 GmbH
Rosenheimer Str. 143 b
D-81671 München
Tel.: +49-(0)89-450-990-832
e-mail: ebeltz@autoscout24.com
Contact: Enrico Beltz, Hoofd van PR, AutoScout24 GmbH, Rosenheimer Str. 143 b, D-81671 München, Tel.: +49-(0)89-450-990-832, e-mail: ebeltz@autoscout24.com